Bejrut
Alo.rs/Suzi Mouawad
Bejrut

Alo.rs/Suzi Mouawad

Bejrut, Foto: Alo.rs/Suzi Mouawad

Ljudmila Aun, Ruskinja koja je preživela tragediju u Bejrutu, ispričala je svoje doživljaje tog dana rekavši da je odmah posle eksplozije morala da spasava dete i kako nije imala vremena da se obazire na svoje povrede i ruševine po ulicama.

„Videla sam beli talas dima koji nam se približavao, uspela sam da pobegnem u sobu, ali su se od siline eksplozije stakla na prozorima polomila, a delići pali na moja leđa. To nas je spasilo. Moja ćerka se u tom trenutku nalazila u kupatilu, vrata su je udarila i na čelu je zadobila posekotinu“, priseća se Ljudmila.

Njene komšije nisu imale toliko sreće, neki su poginuli, a neki su teško povređeni. Eksplozija je uništila sva vrata i prozore u stanu. Ljudmila je u tim trenucima razmišljala samo o ćerki.

„Kada je istrčala iz kupatila, krenuli smo niz stepenice, bila joj je potrebna pomoć lekara, jer joj je celo čelo bilo isečeno. Sve komšije su bile krvave, trčali su, a nas dve smo pokušavali da se probijemo kroz slojeve stakla do najbliže bolnice“, rekla je žena.

Ispostavilo se se da je najbliža bolnica takođe bila pogođena eksplozijom, kao i druga do koje smo uspele da dođemo. Pomoć smo dobile tek u trećoj bolnici, dodaje ona.

„Bila sam skroz krvava, ali sam to shvatila tek u bolnici, bilo mi je važno da zaštitim ćerku. U bolnici su mi skinuli haljinu, pregledali leđa i poslali na rendgen. Rekla sam im da nema potrebe da me šalju na rendgen, s obzirom da sam hodala sasvim normalno, samo je bilo potrebno da zaustave krvarenje. Kada su ćerki sanirali povredu, jednostavno sam otišla iz bolnice“, ispričala je Ljudmila.

Ona je rekla i da nije želela da drugima zauzima mesto budući da je bilo mnogo onih koji su bili na samrti.

Pročitajte još: