ĆERKI (13) ODRUBIO GLAVU SRPOM Otišao u policiju i rekao da je to uradio za njeno dobro

Ona je imala samo jednu nameru

Iran
Foto: EPA

Devojčici uz Irana (13) otac je odrugio glavu na spavanju, prenose lokalni mediji.

Romina Ašrafi ubijena je zemljoradničkim srpom u porodičnoj kući u Hovigu, kao čin "kazne" zato što je, navodno, želela da pobegne sa starijim muškarcem u koga se zaljubila.

Tinejdžerka je već ranije pokušala da pobegne sa 34-godišnjim Behnamnom Havarijem sa kojim je planirala venčanje, što je razbesnelo njenog oca.

Tada su obe njihove porodice zvale policiju koje je locirala par nakon pet dana i vratila Rominu kući.

Lokalni mediji preneli su da je policija vratila Rominu kući kako zahtevaju zakoni Islamske Republike, iako je rekla da će joj tamo život biti ugrožen i da se plaši.

Nakon ubistva otac devojčice se predao policiji i priznao zločin, dok je još u rukama držao krvavi srp. Guverner okruga Kazem Ramzi reko je da se otac nalazi u pritvoru i da je istraga pokrenuta.

Rominin otac se suočava sa kaznom od samo deset godina zatvora. On će izbeći smrtnu kaznu jer je bio devojčicin "čuvar", a to prema islamskom krivičnom zakoniku znači da je izuzet od "odmazde u naturi", prenosi "Dejli mejl".

Šerijatski zakon kaže da samo krvna familija može da traži izvršenje smrtne kazne za ubistvo rođaka. Zbog toga većina "ubistava iz časti" prođe sa vrlo blagom kaznom.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi