Jermenija
AP/Tanjug
Jermenija

AP/Tanjug

Jermenija, Foto: AP/Tanjug

Savetnik iranskog ministra spoljnih poslova Ali Akbar Velajati naglasio je da je Jermenija okupirala delove azerbejdžanske teritorije i da se mora povući iz tih oblasti, ali taj cilj ne može biti vojno postignut.

Pročitajte još:

- Jermenija je okupirala delove azerbejdžanske zemlje i mora je napustiti i vratiti se na međunarodne granice. Jermenija mora evakuisati azerbejdžanske regije koje je okupirala, ali to se ne može učiniti vojnim sredstvima".

Velajati je istakao da su više od milion Azerbejdžanaca izbeglice kao rezultat okupacije njihovih područja od strane Jermenije.

- Naš stav o okupaciji azerbejdžanskih zemalja Jermenije je poput našeg stava o okupaciji palestinskih zemalja od cionističkog entiteta.

Objasnio je da Jermenija zauzima 7 azerbejdžanskih regiona i da se mora povući iz njih u skladu sa međunarodnim odlukama, naglašavajući, međutim, da "ne postoji vojno rešenje sukoba u Karabahu, već da rešenje mora doći političkim putevima, pa se protivimo bilo kojoj vojnoj akciji bilo koje strane".

iran

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Iranski zvaničnik smatra da je rat u Karabahu u sukobu sa interesima jermenskog i azerbejdžanskog naroda i da ugrožava bezbednost regiona.

Preporučujemo: