ISIS
Youtube/Printscreen
ISIS

Youtube/Printscreen

ISIS, Foto: Youtube/Printscreen

U četvrtak su iračke snage pokrenule novu bezbednosnu operaciju usmerenu na ćelije ISIS-a nakon što su primile precizne informacije o položajima boraca ove terorističke grupe. U izjavi iračkog Ministarstva odbrane u sredu je navedeno:

Pročitajte još:

- Na osnovu tačnih obaveštajnih informacija do kojih smo došli, postoji teroristička grupa povezana sa bandama ISIS-a unutar jugoistočnog dela okruga Al-Rutbah u selu Al-Darameh, i oni su nameravali da napadnu snage odmah indirektnom vatrom.

- Nakon pretresa, pronađene su rakete Kaćuša, artiljerijske granate, minobacačke granate, ukupno 120 komada i domaći raketni bacač, dok su snage Četvrtog puka 39. pešadijske brigade 10. divizije, pojačane još jednim odredom, izbile na trg.

Iračka vojska

Youtube/Printscreen

Iračka vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Iračke bezbednosne snage intenzivno rade na čišćenju oblasti Al-Rutbah u blizini sirijske granice, jer Islamska država ovo područje već dugo koristi za pokretanje napada na vojne i savezničke paravojne jedinice.

Dana 5. juna, iračke snage ostvarile su značajan napredak u operaciji "Heroji Iraka", pošto su njihove trupe uništile ostatke ISIS-a u planinama provincija Dijala i Salahadin.

Preporučujemo: