Princ Hari i Megan Markl
EPA/STR
Princ Hari i Megan Markl

EPA/STR

Princ Hari i Megan Markl, Foto: EPA/STR

Megan, čija je majka Afroamerikanka, a otac belac, izjavila je da je u vreme dok je bila trudna i čekala rođenje sina Arčija (2), u palati izražena "zabrinutost oko toga koliko će biti tamna biti njegova koža kada se rodi."

Opra Vinfri je na to odgovorila sa "molim?" i zaćutala na kratko.

Princ ističe da njegova porodica nije podržavala Megan, koja je priznala da je pre udaje bila naivna u pogledu života u kraljevskoj porodici.

Intervju će danas biti prikazan i u Velikoj Britaniji, ali se još nije sve otkrilo, ostatak razgovora će biti emitovan danas popodne na CBS-ju.

Hari je kazao da ne bi napustio život u kraljevskoj porodici da nije bilo njegove supruge, glumice, koja je glumila u poznatoj američkoj TV seriji "Odela".

"Ne bih mogao da izađem, nisam video izlaz. Bio sam zarobljen, nisam shvatao da sam u zamci. Moj otac i brat su zarobljeni", priznao je Hari.

Opra Vinfri

EPA/ALBA VIGARAY

Opra Vinfri, Foto: EPA/ALBA VIGARAY

On je dodao da jedno vreme otac nije hteo da govori sa njim, kada je čuo da napušta kraljevsku porodicu, ali da su obnovili odnos, što se ne može reći i za brata Vilijama, sa kojim trenutno nema blizak odnos.

Opra je pitala Megan kako su pisanja tabloida o njoj uticala na njeno mentalno zdravlje.

"Imala sam suicidne misli i tražila sam pomoć odeljenja za ljudske resurse u palati, ali mi je rečeno da ništa ne mogu da učine. Bilo me je sramota da to kažem tada i bilo me je sramota da kažem Hariju, znam koliko je propatio. Znala sam da ako nešto ne kažem, da bih zaista izvršila to. Jednostavno, više nisam želela da živim", rekla je Megan.

Ona je dodala da je bila zabrinuta što njen sin neće imati titulu princa, što znači da nece dobiti obezbeđenje.

“On mora da bude bezbedan. Ako kažete da će titula uticati na njegovo obezbeđenje, nismo mi stvorili mašinu oko nas, u smislu da smo mamac i hrana za tabloide", kazala je Megan.

Hari je rekao da je kraljevska porodica prestala da ga finansira početkom prošle godine, nakon što je objavio planove da se trajno povlači sa svojih dužnosti člana kraljevske porodice, a obezbeđenje za svoju porodicu je platio od novca koji je ostavila njegova pokojna majka, princeza Dajana.

Princeza Dijana

EPA/GERRY PENNY

Princeza Dijana, Foto: EPA/GERRY PENNY

Hari je demantovao da je prevario svoju baku, kraljicu Elizabetu Drugu.

"Nikada nisam obmanuo svoju baku, niti bih, izuzetno je poštujem", poručio je, na šta se Megan nadovezala da je kraljica uvek bila dobra prema njoj.

Mladi par je otkrio da će njihovo drugo dete biti devojčica.

Bakingemska palata zasad nije reagovala na intervju.