Indijska armija
printscreen youtube
Indijska armija

printscreen youtube

Indijska armija, Foto: printscreen youtube

Indija mora da krene u globalnu borbu protiv terorizma kao što je to učinila SAD posle 11. septembra - izjavio je ministar odbrane Ravat na zajedničkoj vežbi američke i indijske vojske.

Novi indijski ministar odbrane, general Bipin Ravat, rekao je da je "rat protiv terorizma" daleko od završetka i da njegove korene treba analizirati u cilju borbe protiv terorizma.

„Terorizam je tu da ostane. Sve dok postoje ... države koje će sponzorisati terorizam i ... koristiti teroriste kao proksijere, pružiti im oružje, pružati im sredstva, onda ne možemo kontrolirati terorizam", rekao je general Ravat, citiran od strane lokalnih medija.

„Moramo okončati terorizam i to se može dogoditi samo onako kako su Amerikanci započeli nakon terorističkog napada 11. septembra. Rekli su da idemo do kraja ... globalni rat protiv terorizma."

Sirija

Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Indija, sugerisao je, mora "da uhvati bika za rogove i udari u suštinski uzrok". Bilo bi pogrešno misliti da će se "rat protiv terorizma završiti", dodao je.

General Ravat, koji je proveo nekoliko godina vodeći akcije protiv pobuna, pozdravio je aktivnosti Radne grupe za finansijsku akciju (FATF) - međunarodne organizacije za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma - rekavši da zemlje koje sponzoriraju ekstremiste moraju odgovarati.

"Svaka zemlja koja sponzoriše terorizam mora da odgovara za to", rekao je.

Takođe je, dodao je on od ključne važnosti da se borimo protiv „ideologije radikalizacije“ i suzbijemo radikalizam na internetu, predložio je Ravat.