Kineska vojska, napad
Printscreen Twitter

Kineska narodnooslobodilačka armija objavila je novi video snimak, koji je među demonstrantima u Hong Kongu koji već mesecima protestvju protiv tamošnjih vlasti zbog odluke da dvoje Kineza zbog kriminala deportuju nazad u Kinu (Naime, Hong Kong iako je formalno pravno vraćen Kini 1997. uživa određeni stepen autonomije u odnosu na ostatak ove zemlje).

Video koji je vojska objavila počeo je odmah munjevito da kruži kineskim društvenim mrežama, a onda osvanuo i na svetskim.

 

Naime, kineska vojska je odlučila da preko državnih medija objavi spot koji je pokazala spremnost da odbrane zemlju od svih pretnji samo ovaj put s naglaskom na gradove.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Ono što je navelo hongkonške demonstrante da pomisle da je njima upućena poruka o skorom obračunu, navode i scene u snimku gde vojska suzbija ulične demonstracije, otvara vatru na teroriste i pobunjenike zabraikadirane u stambenim zgradama.

Kineska vojska, napad, Foto: Printscreen Twitter

 

Inače vlasti u Pekingu, krajem jula ove godine poslale su po prvi put vojsku u sam Hong Kong posle 1997. godine. Inače u samom gradu nema vojnih objekata, ali oko grad čak njih šest.

Kineska vojska, napad, Foto: Printscreen Twitter

 

Da li je ovo uopšteni propagandni film ili zaista skrivena poruka demonstrantima, koji su svoje zahteve proširili na smenu vlasti i još veću autonomiju ostaje da se vidi u narednom periodu.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Komentari (1)

Aca

01.08.2019 18:27

Tako se to radiii.... sa teroristima..