MISTERIOZNI RUSKI AVION SLETEO U VENECUELU! Ima samo dva člana posade i večeras napušta Latinsku Ameriku, sumnja se da odnosi plen Zapadu ISPRED NOSA!

Iznenadno sletanje ogromnog ruskog putničkog aviona u Venecuelu usred krize zbog antivladinih protesta probudio je spekulacije i sumnje opozicije da administracija aktuelnog predsednika Nikolasa Madura pokušava da iznese rezerve zlata u inostranstvo.

Ruski avion, Foto: screenshoot/Twitter

Kako prenosi AP, Boing 777 kapaciteta do 400 mesta, pripada ruskoj kompaniji Nordvind Erlajns i sleteo je u ponedeljak uveče. U sredu ujutru još je mogao da se vidi na aerodromu Majkvetija kod Karakasa.

Jedan predstavnik Nordvinda potvrdio je da je avion sleteo, ali nije želeo da kaže ko je unajmio avion, šta prenosi ni koji mu je red letenja.

Opozicioni poslanik Hose Guera, nekadašnji direktor centralne banke, rekao je, pozivajući se na izvore iz finansijskih krugova, da je avion unajmljen da preveze 20 metričkih tona zlata što čini oko 15 odsto rezervi ovog metala u Venecueli.

- Ovo treba shvatiti krajnje ozbiljno. Ove rezerve ne pripadaju Kalikstu Ortegi (predsednku centralne banke), već pripadaju Venecueli - rekao je u parlamentu.

Madurova vlada nije se oglašavala ovim povodom.

Rusija je glavni kreditor Madura i snabdevač oružjem, a ruska kompanija Rosnjeft je investirala velika sredstva u naftna polja Venecuele.

AP navodi i da je ovo prvi put da je avion ove ruske kompanije koja inače saobraća po unutrašnjosti Rusije i jugoistočnoj Aziji, sleteo u Venecuele.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi