Napad Izraela na Siriju
Twitter/Printscreen

 

Napad Izraela na Siriju, Foto: Twitter/Printscreen

 

* Izrael je javio da je izveo "napade širokih razmera"

* Napadi su izvršeni na "iranske i sirijske terorističke ciljeve" u sredu rano ujutro

* Pre toga su odjeknule eksplozije oko Damaska, a Rusija je upozorila da će izraelski napadi dovesti do "eskalacije napetosti"

Mete napada bili su ciljevi iranskih snaga "Kuds", snaga iranske Islamske revolucionarne garde i sirijska vojska, napisala je u tvitu izraelska vojska. Takođe su rekli i da nisu gađali položaje ruske vosjke, koje štiti moćni raketni sistem S-300.

Izrael je uzvratio na rakete za koje je rekao da su ih iranske snage u Siriji ispalile u njihovom smeru prošle noći.

Pročitajte još:

- Sirijski režim smatramo odgovornim za akcije koje su se dogodile na sirijskoj teritoriji i upozoravamo ih da ne dopuštaju dalje akcije protiv Izraela - tvitovala je izraelska vojska.

- Nastavićemo čvrsto da delujemo koliko dugo bude potrebno protiv iranskih snaga u Siriji - dodaje se.

Hitno sazvan sastanak vojnog vrha!

AUTOR: Alo.rs/ Tanjug/ M. G. DATUM I VREME: 19.11.2019. 09:26 Izraelska vojska je saopštila da je danas presrela četiri rakete ispaljene iz Sirije, zbog čega su se oglasile sirene, a ubrzo posle toga su se čule eksplozije u Damasku.

Sirijski protivraketni sistem odbrane presreo je "intenzivne izraelske napade" i uništio većinu raketa korišćenih u napadu, objavili su sirijski državni mediji.

Tvit, Foto: Twitter/Printscreen

Od šrapnela izraelske rakete koja je pogodila kuću u gradu Sasi jugozapadno od Damaska poginula su dva civila, objavila je sirijska službena novinska agencija SANA.

Pročitajte još:

U tom području ranjeno je još ljudi, dodaje agencija bez detalja.

Rusija je osudila izraelske raketne napade na sirijskoj teritoriji saopštivši da oni predstavljaju kršenje međunarodnog prava.

- Napadi na teritoriju suverene države u potpunosti krše međunarodno pravo - rekao je zamenik ruskog šefa diplomatije Mihail Bogdanov, a prenosi Interfax.

Izraelski napadi "dovešće do eskalacije napetosti" - kazao je Bogdanov.

BONUS VIDEO: Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!