nemačka eksplozija zirndorf
screenshot Youtube
nemačka eksplozija zirndorf

screenshot Youtube

Foto: screenshot Youtube

* Najmanje dve osobe ubijene su danas u pucnjavi ispred sinagoge u Haleu u Nemačkoj

* Prema nezvaničnim informacijama, jedna od žrtava je žena

* U toku je potera za nekoliko osoba koje su učestvovale u napadu

Prema poslednjim informacijama koje je policija Halea objavila na Tviteru, jedna osoba je uhapšena.

Prethodno, lokalna policija je objavila da je "nekoliko naoružanih napadača u bekstvu" i da je potraga za njima u toku. Bild piše da su napad izvšila dvojica muškaraca u maskirnoj odeći, ali nema zvaničnih potvrda ovih informacija.

U vojnoj akciji ubijeno i 40 civila!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 08.10.2019. 19:08 Vođa terorističke mreže Al Kaida za južnu Aziju, Asim Umar, ubijen je u zajedničkoj avganistansko-američkoj vojnoj akciji, saopštili su danas avganistanski bezbednosni izvori. Foto: screenshot Kako je javio Bi-Bi-Si, Umar koji je bio šef Al Kaide za indijski subkontinent (AQIS), ubijen je u napadu na talibanske položaje u avganistanskoj provinciji Helmand 23.

Osumnjičeni su ispalili nekoliko hitaca iz automatskog pištolja ispred sinagoge. Najmanje dve osobe su ubijene, a nekoliko povređeno.

Napadači beže u pravcu Lajpciga, piše Bild, koji takođe navodi da je tokom napada bačena i ručna bomba na jevrejsko groblje.

Nemačke železnice zatvorile su glavnu stanicu u Haleu dok traje potera. Policija je savetovala meštane da ostanu kod kuće ili pronađu sigurna mesta na koja se mogu sakriti.

Zaposleni hitno evakuisani! Opšta panika u Atini!

AUTOR: Informer/D.S. DATUM I VREME: 09.10.2019. 13:34 Užas! najnovija vest, alo, vest, Foto: Alo Ispred ambasade Srbije u Atini primećena je sumnjiva torba. AUTOR: KoSSev/D.S. DATUM I VREME: 09.10.2019. 09:37 Užas! Priština, Foto: Tanjug Vođa Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, u svojoj kancelariji i dalje drži samo (albansku) nacionalnu zastavu i ni na koji način ne prihvata zastavu Republike Kosovo, piše Kossev pozivajući se na prištinski "Zeri".

Pucnjava se dogodila na dan kada jevrejska zajednica obeleževa praznik Jom kipur (Dan očišćenja, Dan pomirenja). Reč je o jednom od najvažnijih jevrejskih praznika, koji se obežava mirovanjem, strogim postom i obaveznim učešćem u sinagogalnom bogosluženju.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista