Ben Ali
Youtube/Printscreen
Ben Ali

Youtube/Printscreen

Ben Ali, Foto: Youtube/Printscreen

 

* U Tunisu je 2011. godine počeo talas nemira koji je postepeno prerastao u tzv. Arapsko proleće

* Tada je svrgnut predsednik Ben Ali, koji je uspeo da pobegne u Saudijsku Arabiju

* Tamo je sklonio i svoju porodicu 

Bivši predsednik Tunisa Zine Al Abidine Ben Ali preminuo je u četvrtak nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje, izjavio je za Rojters advokat bivšeg predsednika.

Pročitajte još:

- Ben Ali je upravo umro u Saudijskoj Arabiji - rekao je advokat Munir Ben Salha za Rojters.

Ranije ovog meseca pojavili su se izveštaji da je bivši predsednik bio hospitalizovan u Rijadu i da se nalazio u kritičnom stanju.

Nakon državnog udara 2011. godine, Ben Ali je pobegao u Saudijsku Arabiju sa suprugom i troje dece, dok je privremena tuniška vlada tražila od Interpola da izda međunarodni nalog za hapšenje.

Ovaj čovek preuzima Ameriku!

AUTOR: Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 18.09.2019. 15:48 - 18.09.2019. 16:46 Sa zadovoljstvom najavio imenovanje Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP Američki predsednik Donald Tramp imenovao je Roberta O'Brajena za novog savetnika za nacionalnu bezbednost. - Sa zadovoljstvom najavljujem da ću imenovati Roberta C.

Godine 2012. i 2013. tuniški civilni sud i vojni sud osudili su ga na doživotnu zatvorsku kaznu. Godine 2011. godine, sud je presudio i njegovoj supruzi, koja je dobila kaznu od 35 godina zatvora, u odsustvu.

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT