Požar u Grčkoj
printskrin
Požar u Grčkoj

printskrin

Požar u Grčkoj, Foto: printskrin

* Veliki požar zahvatio je Lutraki

* Evakuisano je 50 ljudi

* Požar gasi šest helikoptera

U subotu je evakuisano dva manastira i 50 ljudi, a prema informacijama nema opasnosti da će se vatra proširiti na naselja. Uzrok požara, prema prvim informacijama, je kratak spoj na stubu.

Na terenu su 24 vatrogasna vozila i 169 vatrogasaca, a iz vazduha vatru obuzdava 6 helikoptera. - Srećom vetrovi su danas blaži, a jutarnji vazduh se podigao - rekao je gradonačelnik Lutrakija.

Naređena hitna evakuacija! Ugroženi brojni turisti! (FOTO SA LICA MESTA)

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 14.09.2019. 16:27 - 14.09.2019. 16:33 Veliki požar zahvatio je jutros ostrvo Kefalonija, zbog čega je lokalno stanovništvo sela Lourdata preventivno evakuisano. Požar, Foto: Printscreen/Youtube * Veliki požar zahvatio je Kefaloniju * Evakuisan veliki broj turista * Gašenje otežava snažan vetar Evakuisane su i desetine turista iz sela Lourdata i Vlahata.

Noć je bila vrlo teška u tom području, a ogromni plamenovi su bili zastrašujući, gusti dim je pogoršao situaciju.

Požar je izbio u subotu popodne u predgrađu iznad grada Lutrakija, severno od gradskog groblja. Ubrzo nakon toga svi manastiri u tom području su evakuisani, a među njima su i manastiri Svetog Patapija i proroka Ilije, gde se inače nalazi i starački dom. Iz manastira je evakuisano 25 ljudi.

 

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Požar na Gundulićevom vencu