Hilari Klinton
Associated Press
Hilari Klinton, Foto: Associated Press

HiddenLight Productions, produkcijska kuća koju su otvorile Hilari Klinton i njena ćerka Čelzi sa još nekoliko partnera, dobila je prava na adaptaciju trenutno najintrigantnije priče „Ćerke Kobanija“ autorke Gejl Lemon.

„Ćerke Kobanija je izvanredna priča o hrabrim prkosnim ženama koje se bore za pravdu i jednakost. Otvorili smo produkcijsku kuću kako bismo proslavili junakinje, opevane i neopevane, čija se hrabrost često previđa i oduševljeni smo što ćemo ovo nadahnjujuće delo prikazati gledaocima širom sveta“, izjavila je Hilari Klinton.

Od trenutka kada se ova najava pojavila mnogo je skeptičnih komentara objavljeno na društvenim mrežama.

„Nadam se da će uvod vaše nove emisije o Kurdima uključiti zdravu dozu kontekstualnih informacija! Možda bi trebalo da obuhvati i vreme u kojem smo podržavali Irak u njihovom genocidu 1988. godine!", uputio je jedan korisnik društvene mreže Klintonovoj.

Kurdi, Foto: Tanjug / AP

Drugi su, prenosi Sputnjik internešnal, u neverici postavljali pitanja bivšoj američkoj državnoj sekretarki:

„Da li će Klintonova uključiti delove o tome kako je njen Stejt department naoružavao i obučavao džihadističke grupe koje terorišu ove žene i njihove zajednice ili podršku koju je njen suprug pružao turskim zverstvima nad Kurdima devedesetih?“

Objavljeno je još skeptičnih komentara i onih koji sugerišu da je posredi iskorišćavanje Kurda zarad profita.

"Mislim da ona samo iskorišćava Kurde jer smo tokom proteklih godina postali izuzetno popularni i voljeni. Pa koja tema može biti bolja od Kurda za emisiju?", naveo je jedan korisnik društvene mreže.

„Ako je toliko zainteresovana za Kurde, zašto Klintonova nije uradila nešto više dok je bila američka državna sekretarka nego je ostavila Kobani na milost i nemilost genocidnih silovatelja i ubica. Njene krvave ruke sada zgrću novac. Lepo“, još jedan je od komentara upućenih Klintonovoj.

Na osnovu stotina sati intervjua i izveštaja sa terena, delo "Ćerke Kobanija" prikazuje veličanstveni napredak kurdskih žena boraca koje su napale Daeš na severu Sirije u pokušaju ne samo da pobede svoje protivnike na bojnom polju, već i da prošire svoju političku viziju, postignu rodnu ravnopravnost i osvete se muškarcima koji su kupovali i prodavali žene boreći se sa njima na svakom koroku, navodi se u opisu izvornog materijala.

One su uspele i da pridobiju poštovanje i ogromnu vojnu podršku američkih snaga za specijalne operacije. Knjiga će biti objavljena 16. februara.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: