Izraelska vojska
Youtube/Printscreen
Izraelska vojska

Youtube/Printscreen

Izraelska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Lokalni mediji izveštavaju da je libanska grupa započela napad na izraelske farme Šeba, a izraelska vojska odgovorila je granatiranjem.

Pročitajte još:

Prema više izveštaja, Hezbolah je u ponedeljak napao izraelsku metu u okupiranim libanskim farmama Šeba, a izraelska vojska je odgovorila granatiranjem.

Ovaj šiitski pokret ispalio je vođenu raketu na izraelsko vozilo, rekao je za Rojters libanski izvor upoznat sa operacijom.

Izraelska vojska saopštila je da je sprečila pokušaj infiltacije oružanih odreda duž libanske granice, dodajući da nijedan Izraelac nije povređen.

Izraelski "Kanal 12" izvestio je o razmeni vatre između izraelskih snaga i boraca Hezbolaha i rekao je da su se u toj oblasti čule eksplozije.

U Jerusalimu je izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao: "Mi smo usred komplikovanog događaja".

Izraelska vojska potvrdila je da je na severnoj granici Izraela sa Libanom došlo do "bezbednosnog incidenta" i naredila stanovnicima tog područja da ostanu u kućama, jer su zatvorili puteve u toj oblasti.

Kanal povezan sa Hezbolahom "Al Manar" izvestio je da Izrael napada visine oko grada Kfarčouba i njegovih zapadnih periferija, kao i farmu Šanouh na jugu.

Čini se da je operacija odmazda za izraelski vazdušni napad na Siriju u kojem je borac Hezbolaha ubijen prošle sedmice.

- Liban i Hezbolah snosiće odgovornost za svaki napad s libanske teritorije - rekao je Netanjahu u emisiji, neposredno pre izveštaja o incidentu u ponedeljak.

Napetost je velika na granici između Izraela, Libana i Sirije još od izvođenja vazdušnih napada u blizini Međunarodnog aerodroma u Damasku 20. jula. Izrael je od tada snažno utvrdio svoju severnu granicu i poslao vojna pojačanja u to područje.

Kasnije je Izrael poslao poruku libanskom pokretu objasnivši da je nenamerno ubio jednog od njegovih boraca u napadu i da nije svestan prisustva grupe u ciljanom području, javio je u subotu uveče Hezbolahov televizijski kanal "Al-Majadeen".

U nedelju je izraelska vojska saopštila da se jedna od njenih bespilotnih letelica srušila u Libanu.

Preporučujemo: