Princ Hari i Megan
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
Princ Hari i Megan

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Princ Hari i Megan, Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Prema pisanju Dejli mejla, oni su šokirani i zaprepašćeni tvrdnjama koje su iznete u intervjuu koji je emitovan u nedelju, a uživo ga je gledalo čak 17 miliona ljudi.

Kako navode, Kraljica Elizabeta (94), Princ Čarls (72) i Vilijam (38) navodno su u svojim odajama imali niz sastanaka, kako bi odlučili kako će reagovati na optužbe koje su Hari i Megan izneli u dvosatnom intervjuu.

Ističu da je Hari ovim intervjuom "bacio atomsku bombu na svoju porodicu".

Podsetimo, Megan i Hari optužili su neimenovanog člana kraljevske porodice za rasizam, nagoveštavajući da je rođak pitao "koliko će tamna biti njihova beba".

Oni su, takođe, otkrili da je Palata odbila da pomogne Megan kada je imala problema sa mentalnim zdravljem i suicidalnim mislima.

Otkrila je da se obratila članu kraljevske porodice i izrazila želju da dobije stručnu pomoć, ali joj je rečeno da ne može jer "to ne bi bilo dobro za porodicu".

Megan je optužila i svoju snaju Kejt da je rasplakala na dan njenog venčanja.

Hari je, podsetimo, govorio i o velikoj svađi sa svojim ocem, Čarlsom.

- Otac je prestao da mi se javlja. Već u januaru smo mu rekli da ćemo otići, morao sam da pomognem svojoj porodici. Postoji način na koji se stvari rade, trebalo je da nam pruže javnu podršku, ali sam znao koliko se zapravo moja porodica plaši tabloida - kazao je nekadašnji princ.

Ministar u britanskoj vladi i bliski saradnik Borisa DŽonsona, lord Zek Goldsmit juče je rekao da su Hari i Megan "napunili avion i bacili bombu na Bakingemsku palatu".

Kako je naveo na Tviteru, bomba je bačena "Ne samo na palatu - već i na Harijevu porodicu. Hari je razneo svoju porodicu."

Kako navodi "Tajms", očekuje se da izjava Bakingemske palate, u kojoj će izraziti ljubav Kraljevske porodice prema paru, kako bi izbegli još veće osude javnosti.

Međutim, kraljica sa izjavom ne žuri.

Kraljevska porodica nije bila obaveštena o odluci Harija i Megan da daju ovaj intervju, očekivali su loše reakcije, ali niko niko nije mogao ni da predvidi koliko će on zapravo biti "razoran".

Prema navodima "Dejli Mejla", kraljevsko osoblje ostalo je budno do tri sata ujutru gledajući intervju, a bili su, kako pišu, "užasnuti i tužni".

Jutro nakon intervjua, sazvani su krizni sastanci na kojima su učestvovali visoki zvaničnici, kao i članovi kraljevske porodice. Neki su tu bili lično, a drugi su se uključili preko video poziva, ili telefonom.

Kraljica je, između ostalog, razgovarala sa svojim sinom Čarlsom i unukom Vilijamom.

Izvori su rekli da su se članovi osoblja, od kojih su mnogi podržavali par najbolje što su mogli tokom "izuzetno teške i mučne tri godine", osećali "ljuto i iznevereno", ali odlučni su da "ostanu hrabri zbog članova kraljevske porodice".

- Osoblje besciljno tumara po dvorcu. Ali postoji i snažan osećaj potrebe da se zadrži dostojanstvo i pokaže saosećanje - rekao je jedan član osoblja.

Pročitajte: