automobili granica vozači
Tanjug/Zoran Žestić
automobili granica vozači

Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Osam muškaraca i jedna žena iz Srbije uhapšeni su u subotu u Kataloniji zbog sumnje da su deo bande drumskih razbojnika koja je pravila haos na putevima.

Oni su uhapšeni nakon što je policija dobila prijavu brojnih vozača da "neka žena stoji u zaustavnoj traci auto-puta i moli za pomoć".

Čim bi neko stao da pomogne zgodnoj dami u nevolji, iz njenog automobila bi istrčala dvojica muškaraca koji bi napali pomagača i uvek mu odneli sve dragocenosti i pobegli.

Isto tako, znali su da žrtvi izbuše gumu, pa da ga prate sve dok vozač ne bi bio prinuđen da stane. Tada bi oni stali odmah za njim, nudeći pomoć. Dok bi jedan ili dvojica članova bande pomagali nesrećnom vozaču, treći bi se prišunjao vozilu i krao torbe, telefone i sve što pronađe.

Banda, čiji članovi imaju između 35 i 45 godina, sumnjiči se da je u poslednji devet meseci izvršila najmanje 30 ovakvih pljački na putevima u Kataloniji.

Nisu samo pelješili ljude na putu, već i na benzinskim pumpama i stajalištima gde bi dama isto molila za pomoć, i tako nasamarila žrtve. Tako da se sumnja da su počinili mnogo više od 30 krivičnih dela, štaviše, priča se o brojci koja premašuje 100.

Istragom je ustanovljeno da je banda "uložila" u posao oko 8.000 evra. Oni su iznajmljivali automobile od rent-a-kar agencija i sa njima išli u pljačke. Nakon hapšenja, kod njih je pronađeno više od 40.000 evra u kešu, nakit, ženske tašne i brojni gedžeti - od mobilnih telefona do plejera, satova, u vrednosti od najmanje 38.000 evra.

Navodno je u pljački uvek učestvovalo po troje pripadnika bande, a da stvar bude još crnja - gotovo uvek su pelješili strance. Ipak, kako je sa pandemijom opao broj stranih turista u Španiji, tako su žrtve ove srpske bande postali lokalci.

U akciji hapšenja učestvovalo je više od 100 pripadnika policije.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Kostadin

04.12.2020 18:01

Posle 75 godina u ovoj zemlji LJUDI POLUDE! Skrivena je u sedištima partija koje su interesne grupe zainteresovane samo za svoj opstanak na vlasti. DUŽI BORAVAK U NJOJ IZAZIVA HALUCINACIJE, bedu i sirotinju i nastavag bogaćenja tih grupa. !