Uragan Dorijan
printskrin
Uragan Dorijan

printskrin

Uragan Dorijan, Foto: printskrin

* Uragan Dorijan udario u Bahame

* Razorio sve pred sobom

* Ostale scene užasa

 

Snimci i fotografije koji stižu sa ovog bogatim turistima omiljenog ostrva pokazuju kako je razorna moć uragana pete kategorije.

Bujice na ulicama

"Dorijan" je doneo velike količine padavina sa sobom, zbog čega su se ulice na ostrvima Abako na Bahamima brzo pretvorile u bujice. 

Iako su apeli za hitnu evakuaciju izdata i pre nego što je "Dorijan" ojačao na uragan kategorije pet (najjača kategorija), brojno lokalno stanovništvo ostalo je svojim kućama.

Najsnažnija oluja na planeti razara rajsko mesto! Vlasti izdale zastrašujući apel! (VIDEO SA LICA MESTA)

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 01.09.2019. 18:22 - 01.09.2019. 18:29 Uragan Dorijan, najsnažnija oluja na planeti ove godine, pogodila je danas severne Bahame, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

Jedna porodica snimila je kako je "Dorijan" bukvalno uništio njihovu kuću i to dok su oni bili u njoj. Dramatičan video objavili su na društvenim mrežama uz poruku: "Potrebne su nam vaše molitve, zarobljeni smo".

Drugi su odlučili da ipak napuste svoje domove u poslednji čas, pa je na pojedinim ostrvima arhipelaga Bahami snimljeno i kao ljudi u panici napuštaju svoje kuće na traktorima i kamionima.

Inače, arhipelag čini više od 700 ostrva, ali najteži udar za sada pretprela su ostrva Abako (Veliki Abako i Mali Abako) gde je na putu uragana bilo 73.000 ljudi.

 

Iza uragana ostali su potopljeni brodovi i uništene kuće. Tamo gde su nekada bile ulice sada su praktično reke, koji spasioci koriste da evakuišu meštane koji nisu na vreme napustili svoje domove.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!