Grčka
Printscreen
Grčka

Printscreen

Grčka, Foto: Printscreen

* Šest turista je poginulo, a najmanje stotinu je povređeno u nasilnoj oluji koja je zahvatila regiju severne Grčke

* Udari vetra, jake kiše i oluje počeli su kasno juče u poznatom grčkom letovalištu Halkidiiki

* Poginuo je češki par kada im je karavan raznesen, takođe su stradali i dva Rumuna i dva Rusa

Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo, a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, popularnom među turistima. 

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.

Do ranih jutarnjih sati nije bilo informacija da li je povređen neko od srpskih turista.

Kako prenosi "Euronews", strahuje se da ima još četvoro mrtvih nakon što su snažni vetra i oluja pogodili sever Grčke. Jedan turista je poginuo kada je vetar oduvao prikolicu u Halkidiju, potvrdila je obalska straža.

Muškarac i žena, takođe stranci povređeni su u istom incidentu. U drugom delovima regiona vatrogasci su potvrdili da sumnjaju da je jedna osoba stradala kada se srušio krov lokalnog restorana u Nea Plagi, a još dvoje nakon što se drvo srušilo u blizini jednog hotela.

Pročitajte još:

 

U oluji za koju pojedini navode da je najveća u proteklih nekoliko decenija, vodena bujica nosila je drveće, a u moru se mogu videti suncobrani i ležaljke iz barova na plaži dok je u Potidei došlo i do manjeg uragana.

Mnoga mesta ostala su bez struje, a drvo koje je oboreno na putu od mesta Metamorfosis do Nikitija je prekinulo saobraćaj. Saobraćaj je otežan i na putu između Neos Marmarasa i Porto Karasa.

Turisti iz Srbije koji su se zatekli na letovanju, na društvenim mrežama naveli su da su u oluji "stradali" Neos Marmaras, Pefkohori, Nei Pori, Nea Kalikratija, Nikiti, Kalitea..

U Nea Kalikratiji oluja je čupala drveće, lomila suncobrane i nosila stolove...

- Neos Marmaras nema struje, bilo je žestoko, obaralo je motore parkirane na ulici, svetleće reklame sa radnji, padao je grad u jednom trenutku, sevalo, gruvalo - kažu turisti koji su se zatekli u ovom popularnom letovalištu, a oluja je stigla i u Sarti.