AMERIČKA INTERVENCIJA? ZAŠTO DA NE... Gvaido želi da skloni Madura po svaku cenu!

Lider venecuelanske opozicije i američki plaćenik Huan Gvaido rekao je da je spreman da odobri američku vojnu intervenciju da bi predsednik Nikolas Maduro bio oteran s vlasti, a "humanitarna kriza" u zemlji okončana

Huan Gvaido
Huan Gvaido, Foto: EPA/Leonardo Munoz

Predsednik venecuelanskog parlamenta, koji se nedavno na mitingu proglasio za predsednika države, na pitanje novinara da li mu se "ruka trese pred mogućnošću da odobri američku vojnu intervenciju" izjavio je da će "učiniti sve što je neophodno, sve što može učiniti da bi spasao ljudske živote, da bi deca prestala da umiru".

 

- Učiniću sve što je moguće. Očigledno je da je reč o kontroverznom pitanju, ali učiniću ono što je potrebno, uz poštovanje našeg suvereniteta i mojih ovlašćenja - rekao je Gvaido, kog je kao predsednika priznalo četrdesetak zemalja, na čelu sa SAD.

 

Prema njegovim rečima, u Venecueli se "svaki dan broji ljudskim životima".

 

Predsednik SAD Donald Tramp, koji je priznao Gvaida za predsednika čim se ovaj samopostavio na tu funkciju, ponovio je pre nekoliko dana da je slanje američkih trupa u Venecuelu "opcija", imajući u vidu politički krizu u toj zemlji.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi