NAPAD NA SAMOPROGLAŠENOG PREDSEDNIKA! Gvaido sišao među narod, mladić počeo da šutira, iz gomile gađaju čime stignu! (VIDEO)

Madurove pristalice besne

Venecuela, Foto: Tanjug/AP

Nepoznate osobe napale su u Karakasu automobil u kome se nalazio lider opozicionog parlamenta Venecuele Huan Gvaido koji se nelegalno proglasio za predsednika.

Televizija VPI TV objavila je snimak na kojem se vidi kako Gvaidov automobil ide ulicom. Na semaforu prema njemu juri čovek koji pokušava da otvori vrata i udara nogom. Automobil ponovo kreće, a ljudi koji su se okupili na ulici počinju da na njega bacaju različite predmete.

- Kada je Gvaido izašao iz Narodne skupštine, oružane grupe udarale su i napadale teškim predmetima automobil u kojem se vozio - saopštila je televizija.

Američki državni sekretar Majk Pompeo izrazio je svoje nezadovoljstvo zbog ovog incidenta.

- Ove akcije zastrašivanja neće moći da odlože neizbežno — mirnu obnovu demokratije, stabilnost i prosperitet naroda Venecuele - rekao je on.

U Venecueli su 21. januara počeli masovni protesti protiv aktuelnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura.

Predsednik Parlamenta Venecuele Huan Gvaido se 23. januara proglasio za privremenog šefa države. Sjedinjene Američke Države i niz drugih zemalja su priznale Gvaida i zahtevaju od predsednika Venecuele Nikolasa Madura, kog ne smatraju legitimnim šefom države, da ne dozvoli nasilne akcije protiv opozicije.

Maduro je Gvaida nazvao „marionetom Sjedinjenih Američkih Država“. Lidera Venecuele Nikolasa Madura kao legitimnog predsednika podržavaju Rusija, Kina i niz drugih zemalja.

Sjedinjene Američke Države su 28. januara objavile da uvode sankcije nacionalnoj naftnoj i gasnoj kompaniji Venecuele PDVSA, blokiravši imovinu i interese kompanije u svojoj jurisdikciji od sedam milijardi dolara i zabranile poslovanje sa njima. Vašington je ranije najavio nova ograničenja protiv Karakasa, ali nije precizirao na šta će se ona odnositi.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi