Guberner Aljaske
screenshoot/Youtube
Guberner Aljaske

screenshoot/Youtube

Guverner Aljaske, Foto: screenshoot/Youtube

Snimak razgovora je objavljen na Jutjub kanalu prankera.

Oni su tokom razgovora uspeli da ubede guvernera da Moskva u Vašingtonu „sprovodi kampanju“ u koju se uključio i popularni reper „50 sent“. On, navodno, peva pesme u kojima zahteva da se Aljaska preda Rusiji, jer ih ujedinjuju „sauna, votka, harmonika i losos“.

PROČITAJ JOŠ:

Vovan i Leksus su, takođe, rekli Danliviju da je „opasnog ruskog pevača“ Nikolaja Rastorgujeva potrebno uneti u američki sankcioni spisak, privesti i saslušati.

Aljaska, grbavi kitovi

Jutjub printskrin

Aljaska, Foto: Jutjub printskrin

Prema rečima prankera, lukavi plan Rusije zasniva se na tome da se održi lažni referendum o nezavisnosti Aljaske, pre nego što se pokrene procedura njenog uključivanja u sastav Rusije.

„Čak mogu da navedem i imena. To je, na primer, Ksenija Sobčak, ona je rođaka predsednika Putina, televizijska voditeljka. Ona dolazi s misijom i nezvanično razgovara s predstavnicima raznih političkih snaga, civilnih snaga. Ona se sprema za Aljasku da bi tamo organizovala neke provokacije“, navodi pranker koji se predstavio kao premijer Ukrajine.

„Obavezno ćemo preneti informaciju o kojoj govorite Vašingtonu“, obećao je Danlivi.

Drugi pranker ubeđuje guvernera da Rusija već sprovodi kampanju ujedinjenja Aljaske. Danlivi odgovara tvrdnjom da su do njega već stigle glasine o tome, ali da ne zna ništa precizno.

„To se događa upravo sada, u Vašingtonu. Upravo sada. Ispod prozora naše ambasade održava se koncert ruskih izvođača. Popularni ruski rep izvođači — ’50 cent‘ peva pesmu u kojoj zahteva da se Aljaska vrati Rusiji i zastrašuje posledicama. U pesmi se govori o tome da Aljasku s Rusijom ujedinjuju sauna, votka, harmonika i losos. Otvoriću prozor da biste mogli da čujete“, kaže sagovornik guvernera, nakon čega se u snimku na ruskom jeziku čuje pesma grupe „Ljube“ — „Ne glupiraj se, Ameriko“.

Pre dva dana telefonom me pozvao Lavrov - Zlatno doba je prošlo!

Zlatno doba za Prištinu je prošlo, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a na opasku kandidata za kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je Zajednica srpskih opština "mrtvo slovo na papiru" odgovara da je "takozvana nezavisnost Kosova mrtvo slovo na papiru".

Prema rečima jednog od prankera, mnogo srećnih Amerikanaca sluša koncert.

Oni uveravaju Danlivija da je izvođač pesme Nikolaj Rastorgujev „veoma opasan čovek koga treba uhapsiti i ispitati“, jer se bavi subverzivnom delatnošću i deli ljudima novac.

Guverner koji žuri na sledeći sastanak pita kako se piše to prezime. Sudeći po priloženom snimku, razgovor prankera s guvernerom Aljaske održan je pre nekoliko meseci, ali je objavljen tek danas.

BONUS VIDEO: