UMEŠALA SE AMERIKA Raste napetost na granici Grčke i Turske

Podsetimo, nova granična ograda na Evrosu, dolila je ulje na vatru u odnosima Grčke i Turske.

Marica
Marica, Foto: Printscreen youtube

Tenzije 

SAD se dosledno angažuju na smanjenju napetosti u odnosima između Grčke i Turske, izjavio je danas Metju Palmer, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, prenosi Sputnjik.

Tokom video simpozijuma u organizaciji Nemačkog Maršalovog fonda, Palmer se osvrnuo na nedavno narušavanje grčkog vazdušnog prostora od strane Turske i podsetio da napetost traje godinama, ali i američki napori da se promoviše dijalog između Atine i Ankare.

„Želeo bih da ohrabrim Tursku da učini napore kako bi se smanjila tenzija na grčko-turskoj granici kod Aleksadropolisa, koja je istovremeno i turska granica sa EU“, naglasio je Palmer.

Podsetimo, nova granična ograda na Evrosu, dolila je ulje na vatru u odnosima Grčke i Turske.

Grčki ministar za civilnu zaštitu Mihalis Krisohoidis najavio je ranije inspekciju kopnene granice sa Turskom, nakon što je grčka policija odlučila da pojača odbranu tog područja mobilizacijom dodatnih snaga.

Kako je izvestio grčki dnevnik „Katimerini“, 14 interventnih jedinica iz cele zemlje preći će danas na granični prelaz Evros, u okviru mobilizacije slične onoj koja je sprovedena u martu kada je kriza sa Turskom bila u punom jeku.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi