Grčka More
EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS
Grčka More

EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS

Grčka More, Foto: EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS

Jutro na ovoj plaži izgledalo je ovako - baš niko nije se opružio na suncu, osim par slučajnih prolaznika.

Na svim plažama jasno je istaknut pravilnik koji glasi da razdaljina između dva suncobrana mora da bude četiri metara, zabranjeno je pomerati ležaljke ispod suncobrana, a u kafićima, na štandovima i svim mestima gde se formira red, mušterije moraju da drže odstojanje od metar i po.

Halkidiki i Tasos se užurbano pripremaju za svakog novog gosta. Tako se ovih dana na plažama u Pefkohoriju, Neos Marmatisu i na ostrvu Tasos viđeni prvi kupači. Grčka je jedna od prvih zemalja koja je otvorila sezonu za turiste. Imali su odlične rezultate u suzbijanju epidemije, zbog čega su bili u prednosti sa pripremama za turiste.

Što se zvaničnih pravila tiče, trenutno je obavezno za svakog putnika koji stiže u Grčku da bude testiran na virus i da jednu noć prenoći u određenom hotelu izabranom za svrhe testiranja. Posetioci koji dobiju negativan rezultat moraju da se samoizoluju nedelju dana, dok oni pozitivni moraju da provedu 14 dana u karantinu.

PRVI POLASCI IZ SRBIJE ZA GRČKU

Prvi sigurni organizovani autobuski polasci za Grčku su: 15.06. Parga i Vrahos 18.06. Zakintos 20.06. Kasandra (Pefkohori, Kalitea, Polihrono, Nea Kalikratia) 22.06. Nea Kalikratia, Strimonikos (Stavros, Nea Vrasna) 27.06. Tasos 29.06. Sitonija

 

Tagovi