Grčka
Tanjug
Grčka

Tanjug

Grčka, Foto: Tanjug

Razlika između dve največe grčke partije, vladajuće SIRIZA Aleksisa Ciprasa i opozicione Nove demokratije Kirijakosa Micotakisa iznosi između 7,5 odsto i 9,2 odsto.

Točak aviona

twitter.com

U anketi agencije Raš koja je objavljena danas na informativnom portalu IN, opoziciona Nova demokratija ima 9,2 odsto prednost u odnosu na vladajuću SIRIZA.

Prema rezultatima istraživanja javnog mnjenja u Grčkoj, uočen je značajan pad podrške za ultra-desničarsku stranku Zlatna zora, koja je pre nekoliko godina bila na stabilnoj trećoj poziciji političkih snaga u toj zemlji.

Grčka

Tanjug/AP

Grčka, Foto: Tanjug/AP

Tokom predizborne kampanje grčki politički lideri akcenat stavljanju na ekonomiju i aktuelna unutrašnja politička pitanja u prethodnom periodu.

PROČITAJ JOŠ:

Grčki premijer i lider vladajuće SIRIZA Aleksis Cipras predizbornu kampanju će završiti na centralnom mitingu na trgu SINTAGMA u Atini, dok će lider opozicione Nove demokratije Kirijakos Micotakis poslednji dan kampanje će boraviti u Solunu.

Prevremeni parlamentarni izbori u Grčkoj su zakazani za 7. jul, nakon što je vladajuća SIRIZA na izborima za Evropski parlament osvojila skoro deset odsto manje glasova u odnosu na Novu demokratiju.