Hongkong
Tanjug/AP
Hongkong

Tanjug/AP

Hongkong, Foto: Tanjug/AP

Širom Hongkonga građani su danas panično kupovali osnovne potrepštine, poput toalet papira, pirinča, mesa i nudli, u strahu da bi napori gradskih vlasti u borbi protiv koronavirusa mogli da dovedu do nedostatka zaliha, uprkos tome što ih vlasti uveravaju da nema razloga za zabrinutost.

"Svi grabe šta stignu. Čak ni ne znam šta se događa", rekla je 72-ogodišnja žena, identifikovana po prezimenu Li, držeći dve kese toalet papira.

Vlada je osudila "zlonamerne glasine" o nedostatku potrepština, koje su dovele do panične kupovine, "čak i haosa", dok su supermarketi postavili ograničenja za količinu kupovine nekih proizvoda, poput antiseptika, prenosi Rojters.

Bez obzira na to, više stotina kupaca preplavilo je danas gradske supermarkete, kupujući različite proizvode.

Panika je prisutna i na Tajvanu gde su, kako navode lokalni mediji, ispražnjene police u supermarketima, zbog glasina da će povećana proizvodnja maski za lice dovesti do nedostatka sirovina za proizvodnju toalet papire.

"To je potpuna laž... Sirovine za toalet papir i lice za maske su različite. Molimo vas da ne verujete glasinama", navela je tajvanska predsednica Caj Ing-ven na Fejsbuku.

Broj ljudi koji su dosad preminuli od posledica koronavirusa u Kini porastao je na 637.

Komentari (1)

Sojic

07.02.2020 16:53

Vise stotina kupaca je kao da u Srbiji kedan covek ode u prodavnicu. Zabranice vas Djilas,polako samo