PANIKA U AMERICI Građani nezadovoljni rezultatima izbora, opasnost od TERORIZMA nikad veća!

SAD se suočavaju sa povećanim pretnjama od domaćeg terorizma od ljudi nezadovoljnih rezultatima predsedničkih izbora, saopštilo je danas Ministarstvo za nacionalnu bezbednost.

Informacije kojima raspolažemo ukazuju na to bi ideološki motivisani nasilni ekstremisti, koji imaju prigovore na rezultate predsedničkih izbora, kao i druge osobe podstaknute lažnim narativima o njima, mogle da nastave da mobilišu građane u cilju podsticanja na nasilje ili da sprovode činove nasilja, saopštilo je američko ministarstvo.

Zvaničnici navode da ne postoje informacije o nekoj konkretnoj zaveri, kao i da će povećana pretnja širom SAD najverovatnije postojati nedeljama, prenosi Rojters.

Domaći esktremisti bili su motivisani nezadovoljstvom zbog epidemioloških mera, rezultatima predsedničkih izbora i upotrebom sile od strane policije, kako navode iz Ministarstva za nacionalnu bezbednost, koje u generatore napada ubraja i dugogodišne rasne i etničke tenzije.

Upozorenje je usledilo nakon upada Trampovih pristalica u Kapitol 6. januara, kada je pet osoba ubijeno, dok je prošle nedelje inauguracija novog predsednika Džozefa Bajdena održana u maksimalno obezbeđenom i zaključanom Vašingtonu.

BONUS VIDEO

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi