Avion bombardovanje Kipar baza Velike Britanije
Tanjug/AP
Sirija

AP Photo

Sirija, Foto: AP Photo

 

* Posle naredbe o povlačenju, Amerikanci bombardovali sopstvenu bazu

* Tramp odmah izdao naređenje

* Kako se sumnja, udari imaju za cilj prikrivanje tragova

 

Fabrika cementa kod Kobanija bila je mesto zajedničke američko-francuske baze, koja je u sredu napuštena kao deo opšteg povlačenja, naređenog od strane američkog predsednika Donalda Trampa.

Lokalni izvori su prijavili da je objekat u Karab Ašaku bombardovan nedugo posle povlačenja.

Pročitajte još:

Američki zvaničnici potvrdili su štrajk u sredu uveče, rekavši da je prethodno planirano i namenjeno "sprečavanje spoljnih snaga u iskorišćavanju koalicionog operacionog centra". Zvaničnici su navodno rekli da nije oštećena nijedna koaliciona trupa.

Kurdska policija je kontrolisala to područje od oslobađanja od terorista Islamske države. Teroristi su odbili da se reintegrišu u Siriju, uz pomoć i insistiranje Vašingtona na promeni režima u Damasku. Međutim, aktivisti sa severa, koje podržava Turska država, sklopili su sporazum sa sirijskom vladom.

Ugledni novinar joj uputio još gore uvrede od Sergeja: "Može da radi jedino u Picinom parku!"

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 17.10.2019. 14:07 - 17.10.2019. 14:23 Dan nakon Trifunovićeve izjave da dugogodišnja novinarka može da radi za 150 evra po satu, skandaloznim uvredama pridružio se i ugledni novinar nedeljnika "Vreme" Dragan Todorović, novinar, Foto: Printskrin Dragan Todorović, novinar nedeljnika Vreme, ogradio se od saopštenja Nezavisnog udruženja novinara Srbije i pridružio se prostačkom vređanju voditeljke RTS Olivere Jovićević.

Izgleda da je vazdušni napad u sredu kod Kobanija bio usmeren na izbegavanje njegovih tajni.

Bonus video

Incident tokom protesta taksista na Savskom trgu