BLER SAVETUJE MAKRONA Fokusiraj se na važne stvari

Bivši britanski premijer Toni Bler savetovao je novoizabranom predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da se usredsredi na "ono što je zaista važno", umesto da troši suviše političkog kapitala na reforme koje neće doneti značajne promene.

Toni Bler
Toni Bler, Foto: Profimedia.rs

Bivši britanski lider, čiju reputaciju je ugrozila podrška koju je pružio invaziji na Irak na čelu sa SAD 2003, istakao je u autorskom tekstu za pariski "Mond" da je najteži deo mandata za njega bila "implementacija", savetujući Makrona da oformi timove koji će se fokusirati "samo na postizanje cilja".

Bler (64), sa kojim mnogi porede Makrona (39), čestitao mu je na ubedljivoj izbornoj pobedi nad liderkom krajnje desnice Marin Le Pen, prenosi AFP.

"Odavno tvrdim da je jedini način da se efikasno suzbije populističko nezadovoljstvo i gnev - pružanje pravih odgovora na izazove koje globalizacija postavlja", napisao je Bler, koji je na mestu premijera bio od 1997. do 2007. godine.

On ističe da je "politika naprednog centra jedini način da se populizam porazi".

Bivši britanski premijer je upozorio novog francuskog predsednika da ne izgubi iz vida da je francuski narod glasao za "nešto novo i drugačije", ali je priznao da "ljudi uvek generalno podržavaju promene, ali se, nažalost, potom često ne slažu sa pojedinačnim promenama".

 • Korisnik: Blera
  13/05/2017 - 13:31
  na banderu kako reče Čanak.
 • Korisnik: deda
  13/05/2017 - 11:22
  Fokusiraj se na bitne stvari na uništavanje sirotinje
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi