Meksikod
Printscreen/Youtube
Meksikod, Foto: Printscreen/Youtube

 

* Uhapšen sin kralja droge u Meksiku

* Žestoki sukobi bezbednosnih snaga i članova kartela

*  Gusman Lopes osuđen je na doživotnu kaznu 

 

Teško naoružani članovi kartela okružili su bezbednosne snage i primorali ih da oslobode Gusman Lopeza, koji je optužen za trgovinu drogom u SAD, prenosi Rojters.

Nikakvih službenih izveštaja nema, ali pojavile su se fotografije na kojima se vide beživotna tela i zapaljeni automobili širom grada.

Takođe su objavljene i snimke sukoba na kojima se čuje pucnjava.

Pročitajte još:

Gusman Lopez pronađen je tokom rutinske patrole u Kulijakanu, dodaje Bi-Bi-Si.

Ministar bezbednosti Alfonoso Durazo objasnio je da su patrolu ubrzo nadjačali naoružani muškarci iz kartela i da je doneta odluka da se snage bezbednosti povuku kako bi se zaštitili njihovi životi i izbeglo dodatno nasilje.

Lopes je bio nakratko priveden, a potom ga je policija pustila.

 

Gusman Lopes je sin čuvenog "El Čapa", koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvoru i još 30 godina u SAD zbog trgovine drogom i pranja novca.

Suđenje El Čapu je trajalo tri meseca tokom kojih je porota čula dokaze o El Čapovima zlodelima - svedoci su opisivali kako je premlaćivao, ubijao i žive zakopavao one koji su mu se našli na putu, uključujući doušnike i pripadnike suparničkih bandi.

Vikend stvoren za uživanje, ali vreme će se promeniti brže nego što smo očekivali! Spremite se!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 18.10.2019. 08:54 U Srbiji će jutro biti sveže, ponegde sa kratkotrajnom maglom, a tokom dana pretežno sunčano i toplo. Foto: Alo!/ Ana Paunković * Jutro sveže, tokom dana pretežno sunčano i toplo * Jutarnja temperatura od 4 do 12 stepeni, a najviša dnevna od 23 do 27 stepeni * Miholjsko leto potrajaće do 25.

 

BONUS VIDEO: Siniša Mali o povećanju plata i penzija