Krave krava poljoprivreda livada
Tanjug/Jaroslav Pap
Krave krava poljoprivreda livada

Tanjug/Jaroslav Pap

Krave krava poljoprivreda livada, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

 

Time je završena Bardijeva desetogodišnja pravna borba sa komšijom, koji ga je tužio za "nekomšijsko ponašanje", zbog načina na koji je brinuo o kravama.

Komšija je tvrdio da je Bardi držao krave u nelegalnoj zgadi u blizini granice dva imanja. Žalili su se i na gomilanje bala sena, koje su izazivale "snažan i iritantan miris".

Francuski farmer Nikola Bardi moraće da plati kaznu od 8.000 evra zbog "nesnosnog smrada" svojih krava, nakon što se oko tog pitanja 10 godina sudio sa komšijom.

Slučaj je dospeo do Kasacionog suda, najviše instance za građanske žalbe u Francuskoj, gde je presuđeno da je Bardi kriv za "nenormalan komšijski poremećaj", prenosi Gardijan.

Sudija je u presudi priznao da nije neobično da se sa farmi širi neprijatan miris, ali je proglasio Bardija krivim zbog blizine štale komšijskoj kući. Bardiju je naloženo da plati 6.000 evra odštete i još 2.000 evra za sudske troškove, a moraće i da premesti štalu.

"To je glupost koja je dostigla krajnje granice", rekao je Bardi lokalnim medijima i dodao da je već potrošio 10.000 evra tokom pravne borbe.

Bardijeva porodica vec šest generacija uzgaja stoku u mestu Lakapel-Viskamp na jugu Francuske. Slučaj je podigao tenzije između ruralne i urbane Francuske, a 12.000 ljudi je potpisalo peticiju u znak podrške Bardiju.