Samit G7
Tanjug/AP
Samit G7

Tanjug/AP

Samit G7, Foto: Tanjug/AP

To je rekao zvaničnik Evropske unije koji je insistirao na anonimnosti, jer mu nije odobreno da daje zvanične izjave.

PROČITAJ JOŠ:

Prema njegovim rečima, Tramp je zauzeo stav da je Rusija "vodeća sila" koja mora da bude uključena u diskusiju, prenosi AP.

Razlike u mišljenjima tokom večere prenele su se i da današnju sednicu u vezi trgovine s Kinom.

Samit G7

Tanjug/AP

Samit G7, Foto: Tanjug/AP

Tokom kratke rasprave o digitalnom oporezivanju, Tramp nije ponovio svoju pretnju da će oporezovati francuska vina, kao odgovor na francuski potez kojim su oporezovane internet kompanije koje posluju u SAD.

Merkel: Dolazak Zarifa "paralelni događaj", nije do samita

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je dolazak iranskog ministra spoljnih poslova Džavada Zarifa u Bijaric, "paralelni događaj na istom mestu, a ne zvaničan sastanak u okviru G7.

Samit G7

Tanjug/AP

Samit G7, Foto: Tanjug/AP

Ona je naglasila da vredi iskoristiti svaku priliku kako bi se izbegla dalja eskalacija spora oko iranskog nuklearnog programa, te dodala da su lideri G7 imali dobru i konstruktivnu diskusiju o tome sinoć, prenosi AP.

Davorov deda dao iskaz koji menja ceo tok istrage?!

AUTOR: Alo/Telegraf/V.M. DATUM I VREME: 25.08.2019. 15:20 Davor je prethodno priznao da je izvršio četvorostruko ubistvo Osumnjičeni Davor P., Foto: Instagram/Davor P. Davor P., koji je sinoć uhapšen zbog sumnje da je počinio četvorostruko ubistvo u Jabukovcu, u poslednje vreme se zanosio idejom oko traganja zakopanog zlata, a u tome je, šuška se po ovom selu, imao i ortaka.

Iranski ministar spoljnih poslova doputovao je danas neočekivano u Bijaric, a na poziv Francuske, nakon sinoćne diskusije za koju Merkelova kaže da je jasno pokazala da se svi lideri slažu da Iran ne sme da dođe do nuklearnog oružja i da to mora da se postigne pregovorima.

Samit G7

Tanjug/AP

Samit G7, Foto: Tanjug/AP

"Sada moramo da vidimo da li neposredna komunikacija o tome kako su razgovori protekli juče stvara nove mogućnosti da se razgovara i možda pregovara sa Iranom", rekla je ona.

BONUS VIDEO: