Evropska unija
EPA/Oliver Hoslet
Evropska unija

EPA/Oliver Hoslet

Evropska unija, Foto: EPA/Oliver Hoslet

Evropska unija uvela je sankcije sedmorici članova bezbednosnih i obaveštajnih služba Venecuele zbog sumnje da su umešani u torturu i druge oblike kršenja ljudskih prava.

One su sledeće! Povlače priznanje nezavisnosti Kosova!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 26.09.2019. 08:15 On je kazao da Kosovo u Interpolu, ako bude nekog glasanja, sigurno neće proći Ivica Dačić, Foto: Tanjug Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u Njujorku da će se broj zemalja koje će povući ili zamrznuti priznanje Kosova povećati do kraja godine, odnosno da će broj onih koje priznaju jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova pasti na ispod polovine članica UN.

EU navodi da su četiri od sedam pripadnika službi kojima preti zamrzavanje imovine i zabrana putovanja, povezana sa smrću kapetana Rafaela Akoste Areavlja, mornaričkog oficira koji je navodno bio izložen mučenju u zatvoru u Venecueli.

Evropska unija

Profimedia.rs

Evropska unija, Foto: Profimedia

Sada se na listi sankcija EU zbog krize u Venecueli nalazi ukupno 25 osoba, prenosi AP.

Šefica spoljne politike EU Federika Mogerini kaže da je "regionalni uticaj krize bez presedana i da postoje ozbiljni rizici po bezbednost u regionu".

Pročitajte još:

Ona je rekla da je EU spremna da proširi sankcije kako bi ohrabrila političku tranziciju i održavanje predsedničkih izbora, ali da se one mogu i smanjiti ako se načini napredak.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina