Vladimir Putin i Emanuel Makron
Tanjug/AP
Vladimir Putin i Emanuel Makron

Tanjug/AP

Vladimir Putin i Emanuel Makron, Foto: Tanjug/AP

Iz "kliničke smrti" bi NATO, rekao je Zeman, mogao da se izvuče ako odustane od "strategije zastrašivanja Rusije" što čini na svom istočnom krilu, i ako bi krenio protiv pravog, ako ne i svog jedinog neprijatelja - međunarodnog terorizma.

"NATO je zasnovan na principu uglavnom potencijalnog sukoba zemalja, na zastrašivanju - kao što vidimo u baltičkim zemljama" kazao je Zeman na savetovanju Komande Armije Češke.

PROČITAJ JOŠ:

Ocenio je da je "međunarodni terorizam glavni i pravi, ako ne i jedini neprijatelj" NATO-a čija je struktura "okoštala" što dovodi do toga da se pojavljuju i predlozi za povlačenje iz Avganistana, rekao je Zeman i najavio da će se na predstojećem samitu NATO, u Londonu, usprotiviti tim zahtevima.

Aleksandar Vučić, Miloš Zeman

Tanjug/Zoran Žestić

Miloš Zeman, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Povlačenjem iz Avganistana "ne samo da bi smo obezvredili žrtve naših vojnika, već bi to bio kukavičluk koji bi imao nesagledive posledice: talibani bi zavladali celom teritorijom Avganistana, likvidirali bi vladu i pretvorili Avganistan u terorističku bazu, što je uostalom Avganistan pre 2001. godine i bio", rekao je Zeman.

U Francuskoj objavljen strip koji će zapaliti Prištinu: Svi ga kupuju! (FOTO)

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 19.11.2019. 23:16 U Francuskoj je objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo" s ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu, saopštio je osnivač humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon.

Dodao je da je Avganistan najveći prozivođač opijuma na svetu, te bi ta "teroristička baza" imala dovoljno novca za diverzije.

Zeman je podsetio da je 2001. godine rekao: "S teroristima se ne pregovara; s teroristima se ratuje" i dodao da "ta rečenica važi i danas".

BONUS VIDEO: