Evo u kom gradu se gubi najviše vremena u saobraćajnom kolapsu

Beč je, i prošle godine, ostao "glavni grad zastoja" u Austriji, pokazuju aktuelni podaci o saobraćajnim zastojima u svetu.

Zastoj
Zastoj, Foto: Printscreen

Beč je, i prošle godine, ostao "glavni grad zastoja" u Austriji, pokazuju aktuelni podaci o saobraćajnim zastojima u svetu. Pandemija korona virusa je i u Austriji prošle godine doprinela da je bilo manje saobraćajnih zastoja, ali je gotovo svaki Bečlija koji je kolima išao sa ili na posao, proveo ukupno tri dana i 22 sata u saobraćajnom zastoju, proizilazi iz analize podataka proizvođača uređaja za navigaciju "TomTom".

Time je Beč daleko na vrhu liste gradova po zastojima, ispred Graca i Salcburga. Inače najveće gužve su četvrtkom između 16 i 18 sati, a tog dana, gledano na celu godinu Bečlije su u gužvi proveli do četiri sata. Što se tiče svetske rang liste po zastoju u saobraćaju na prvom mestu je Moskva, ispred Mumbaija i Bogote. U Moskvi vozači svakodnevno u zastojima gube prosečno po 52 minuta, što je na godinu dana ukupno 8 dana i 8 sati. Od toga je Beč daleko udaljen, jer se na svetskoj rang listi nalazi tek na 99 poziciji.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi