Domaćin: Papa Franja
Tanjug
Domaćin: Papa Franja

Tanjug

Papa Franja, Foto: Tanjug

Papa je od njih dobio na poklon veliku knjigu sa zbirkom grafika mostova u BiH, urađenu po opisima Ive Andrića iz romana "Na Drini ćuprija", na šta im je papa kazao da je već čitao tu knjigu grafika.

"Veoma lepo. Pročitao sam tu knjigu", rekao je papa, prenosi Ansa.

Italijanska agencija navodi da je papa ranije dobio manji primerak te knjige u kojoj su prikazana dela bosanskog autora grafika Safeta Zeca.

Navodi se da je papa sa članovima Predsedništva BiH - hrvatskim Draganom Čovićem, bošnjačkim Bakirom Izetbegovićem i srpskim Mladenom Ivanićem, proveo 35 minuta u privatnom razgovoru.

Ansa navodi da im je papa poklonio encikliku "Hvaljen bio" i medaljone napravljene povodom petogodišnjice njegovog dolaska na čelo Vatikana.

Prilikom oproštajnog pozdravljanja, sa papom se prvo pozdravio Čović, potom Izetbegović i na kraju Ivanić, za kojeg Ansa navodi da se poglavaru Rimokatoličke crkve obratio "na srpsko-hrvatskom jeziku".

"Nadam se da će se ponovo videti u Bosni i Hercegovini, jer ste, kada ste boravili u Sarajevu, doneli klimu mira", poručio je Ivanić papi.

Ansa podseća da je papa Franja posetio Sarajevo 6. juna 2015. godine.

Komentari (2)

rada tomasevic

24.02.2018 20:46

veze ih da se nisu zenili.ivo je vole tudje zene cak i bliskog prijatelja a papovci degenerici maloletnu decu zar ne?

mira vucinic

25.02.2018 08:18

@rada tomasevic - ivo nekrsteni srbine veci si i mrtav od pape sreco nasa.