Donald Tramp
Tanjug/AP
Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Aktuelni predsednik SAD Donald Tramp gostovao je početkom oktobra 1999. godine u emisiji Larija Kinga na "Si-En-Enu" i tom prilikom govorio o NATO bombardovanju Savezne Republike Jugoslavije, koje je okončano nekoliko meseci pre toga, poručivši da je ono donelo rasulo, haos i teror na Kosovu.

"Ne znam da li oni to smatraju uspehom, jer ga ja ne smatram uspehom", rekao je tada Donald Tramp o bombadovanju, u intervjuu u kojem je pomenuo i da razmatra kandidaturu na predsedničkim izborima 2000. godine.

Pročitajte još:

Na Kingovo pitanje da li bi on na Kosovu uradio isto što je učinio tadašnji američki predsednik Bil Klinton, Tramp je rekao sledeće:

Trampov plan

Donald Tramp

AP/Evan Vucci

Donald Tramp, Foto: AP/Evan Vucci

"E, sada, da li bi ljudi bili ubijeni? Možda. Možda i više. Ali, barem bismo imali mnogo manje smrtnih slučajeva i ne biste imali rasulo i haos koji sada imate. Dakle, ja ne znam da li oni to smatraju uspehom, jer ga ja ne smatram uspehom. Oni su žestoko izbombardovali zemlju i celu tu oblast, svi beše u svim mogućim pravcima i niko ne zna šta se dešava. A smrtnih slučajeva je na hiljade", rekao je pre 20 godina Tramp na snimku koji se nalazi na Jutjubu.