Redžep Tajip Erdogan
Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Tanjug/AP

Redžep Tajip Erdogan, Foto: Tanjug/AP

 

* Erdogan je dugo najavljivao napad na Siriju i Kurde

* Ofanziva "Izvor mira" počela je 9. oktobra i još uvek traje

* U međuvremenu je Damask pošao u pomoć Kurdima i zauzeo gradove u pograničnoj oblasti

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je da će njegove snage "zdrobiti glave" sirijskim kurdskim snagama ako se ne povuku iz graničnog područja.

Ankara drhti zbog ove fotografije! Niko nije očekivao da će preći pustinju, a sada su na korak do tačke bez povratka!

AUTOR: Sputnik; D.K. DATUM I VREME: 18.10.2019. 20:56 Sirijski graničari su postavili državne zastave Sirije na prelazu Kobani (Ajn el Arab) na granici s Turskom. Sirija, Foto: Tanjug/AP Sirijska armija je ušla u grad Kobani i rasporedila snage na pograničnoj liniji 17. oktobra, u skladu s dogovorom Damaska i Kurda.

Govoreći u subotu na ceremoniji u Kajzeriju u centralnoj Turskoj, on je dodao da će Ankara "sprovesti svoje planove" ako Ankara ne uspe da postigne rešenje sa Rusijom o sirijskim snagama raspoređenim na severu zemlje.

Erdogan je rekao da planira da razgovara o rasporedu sirijskih snaga u "sigurnoj zoni" u Siriji sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom sledeće nedelje.

Pročitajte još:

- Juče sam vodio razgovore s američkim predsednikom Donaldom Trampom. U utorak ćemo nastaviti dijalog sa gospodinom Putinom. U oblasti u kojoj se operacija odvija, trupe režima sirijskog predsednika Bašara Al-Asada su pod zaštitom Rusije. O tome ćemo razgovarati sa gospodinom Putinom - rekao je Erdogan.

BONUS VIDEO: Medvedev sleteo u Beograd!