Redžep Tajip Erdogan
Ilustracija
Redžep Tajip Erdogan

Ilustracija

Redžep Tajip Erdogan, Foto: Ilustracija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nastavio je razmenu teških reči sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, podsećajući ga na rezultate francuske kolonijalne vlasti u Africi i upozoravajući ga da će "imati velike probleme".

Pročitajte još:

- Gospodine Makron, imaćete i velike probleme sa mnom lično - rekao je turski predsednik, odgovarajući na nedavnu izjavu francuskog predsednika da "problem ne predstavlja turski narod, već Erdogan".

ANKETA: Da li će zaratiti Turska i Grčka?

 

Razmena teških reči između Makrona i Erdogana počela je pre izvesnog vremena kada su turski ratni brodovi, prateći konvoj ka Libiji, nišanili francusku korvetu u Mediteranu.

Poste tog incidenta, Pariz se priključio manevrima grčke mornarice u istočnom Mediteranu i oštro upozorio Ankaru da povede računa o budućim potezima.

- Gospodine Makron, vi ne znate istoriju... - rekao je Erdogan, aludirajući na zločine koje su francuske kolonijalne vlasti ranije počinile u Africi.

Makron je, istovremeno, upozorio Grčku da je Turska, ukoliko bude potrebno, spremna da se suoči sa bilo kakvim izazovima, preneo je javni servis.

Preporučujemo:

Komentari (1)

dzudza basadzija

13.09.2020 10:44

I pored dobijanja,pazite!DOBIJANJA,nezavisnosti,Alzirski narod,nastavlja da govori Srpski,jel.Svaki drugi Kunta Kinte u Africi,govori Francuski,koji je mutacijom,nastao iz Prahrvatskog!!!???Koji je,opet,preteca Srpskog,gubeci neke glasnike i suglasnike pri preplivavanju potoka,reka,jezera,bara i mocvara..U Indijama,vozi se levom stranom,zato sto je Srbija,tada,bila protiv desne,zbog reumatskih tegoba....I tako u nedogled!Zvekecu li zvekecu,veliki vodje...Potomci VELIKIH DEMOKRATIJA...