Skaj njuz
printscreen
Skaj njuz

printscreen

Foto: printscreen

Iranske vlasti su oslobodile britanski tanker „Stena impero“ koji je Korpus čuvara islamske revolucije zaplenio u Ormuskom moreuzu , javila je televizija „Skaj njuz Arabija“.

Ima mrtvih i ranjenih! Grupa naoružanih ljudi uletela i otvorila vatru!

AUTOR: Alo/Tanjug/V.M. DATUM I VREME: 22.09.2019. 22:23 Vojska hitno poslala pojačanje. Foto: Youtube/Printscreen * Najmanje 23 somalijskih vojnika je ubijeno, kao i 13 militanata * Ranjeno je 18 somalijskih vojnika * Napad je izvela ekstremistička grupa Al Šabab Najmanje 23 somalijskih vojnika ubijena su, a 18 ranjeno kada je ekstremistička grupa Al Šabab upala u vojnu bazu južno od glavnog grada Mogadiša, prenela je VOA Somali.

Korpus čuvara Islamske revolucije zaplenio je plovilo „Stena impero“ u Ormuskom moreuzu 19. jula zbog narušavanja međunarodnih pomorskih pravila, nakon što je Teheran izjavio da je brod udario u čamac i odbio da odgovori vlastima, pokušavajući da pobegne.

Erik Hanel, direktor švedske kompanije Stena Bulk, u čijem vlasništvu se nalazi tanker, juče je najavio da bi tanker uskoro mogao da bude oslobođen i da su u pitanju sati.

Tanker je zaplenjen dve nedelje nakon što je Britanija zaplenila iranski tanker kod Gibraltara, koji je kasnije oslobođen.

Naredio je Amerikancima da se pod hitno vrate tamo odakle su došli

AUTOR: Alo/Tanjug/V.M. DATUM I VREME: 22.09.2019. 15:48 Poslednje upozorenje pred buru! Iranska vojska, Foto: Youtube/Printscreen * Saudijska Arabija i SAD su optužile Iran za bombardovanje saudijskih naftnih postrojenja * Prvobitno se smatralo da su napad izvršili jemenski Huti * Iran odbacuje te tvrdnje kao neistinite Predsednik Irana Hasan Rohani pozvao je danas zapadne sile da bezbednost Persijskog zaliva ostave regionalnim državama na čelu sa Teheranom.

Iranski predsednik Hasan Rohani najavio je da će Iran formirati svoju bezbednosnu koaliciju u Persijskom zalivu i pozvati druge zemlje da joj se pridruže, dok SAD šalju sve više vojnika u Saudijsku Arabiju i predvode sopstvenu vojnu koaliciju u regionu.

Rohani je uoči polaska na Generalnu skupštinu UN u NJujorku, rekao da će Iran pozvati "sve pomorske države Persijskog zaliva" da se priključe njegovoj koaliciji kako bi "garantovali bezbednost regiona", prenosi AP.

On je dodao da ta inicijativa, čije detalje će predstaviti u Ujedinjenim nacijama, nije ograničena na bezbednosna pitanja, već obuhvata i ekonomsku saradnju.

Pročitajte i:

Prema Rohanijevim rečima, koalicija je plan za dugoročni mir u regionu.

Rohanijeva inicijativa dolazi usred povišenih tenzija na Bliskom istoku usled serije napada uključujući i onaj na naftno postrojenje u Saudijskoj Arabiji za šta SAD optužuju Iran koji te navode odbacuje.

BONUS VIDEO: Policijski helikopteri nadleću Novi Beograd i Batajnicu