Bejrut
Alo.rs/Suzi Mouawad
Bejrut, Foto: Alo.rs/Suzi Mouawad

Oko 60 ljudi nestalo je posle snažne eksplozije amonijum nitrata koja je pre nedelju dana potresla Bejrut, a istražitelji koji pretražuju mesto nesreće otkrili su podzemne lavirinte što budi nadu da će neke od njih pronaći žive. Istražitelji su otkrili prostorije koje liče na sobe izgrađene kao skloništa u slučaju napada.

Pročitajte još:

Spasioci trenutno raščišćavaju ruševine da bi doprli do tih soba.

- Oni znaju da tamo postoji lavirint podzemnih prostorija, uspeli su da dopru samo do jedne. To drži u nadi članove porodica nestalih da su nekako preživeli - naveo je dopisnik australijske televizije.

U obezbeđivanju mesta nesreće i potrazi za nestalima, pripadnicima libanske vojske i civilne odbrane pridružili su se i ruski i turski spasilački timovi.

Podsetimo, eksplozija oko 2.700 tona amonijum nitrata u bejrutskoj luci 4. avgusta razorila je dobar deo libanske prestonice. Poginulo je skoro 200 ljudi, a povređeno 6.000. Šteta je procenjena na između 5 i 15 milijardi dolara.

Dva dana potom, izbile su nasilne demonstracije na kojima su građani zahtevali reforme. Epilog protesta je ostavka libanske vlade.

Preporučujemo: