"ZAUSTAVITE SOROŠA" Džordž puca zbog Orbanove omče, više nema gde da se skloni pa kuje novi plan, sprema se TUŽBA

Fondacija Otvoreno društvo, čiji je osnivač milijarder i filantrop Džordž Soros, saopštila je danas da je podnela tužbe Evropskom sudu za ljudska prava i mađarskom Ustavnom sudu zbog nedavno usvojenih zakona u Mađarskoj, usmerenih protiv civilnih organizacija koje rade sa izbeglicama i tražiocima azila.

Džordž Soroš
Džordž Soroš, Foto: Profimedia

Direktor pravnog tima te organizacije Džejms Goldston izjavio je da pravna akcija ima za cilj da se suprotstavi zakonima čiji je cilj da "zastraši i zaustavi nezavisne glasove u Mađarskoj", prenosi AP.

CEO SVET BRUJI O SRBIJI Objavljena nova mapa, Srbi su "plen mafijaških grupa", narod na Kosovu i Metohiji u strahu! (FOTO)

Pročitajte još

Zakoni nazvani "zaustaviti Sorosa" usvojeni su u junu, a predviđaju zatvor do jedne godine za ljude koji pomažu tražiocima azila, dok je u mađarskoj skupštini u julu odobreno uvođenje 25 odsto poreza na finansijsku ili materijalnu pomoć grupama koje promovišu migraciju.

ONI SU NAHJRABRIJI U SRBIJI Momci iz ova tri grada ne beže od uniforme, u vojsku idu i kada ne moraju, a jedan region će vas POSEBNO IZNENADITI

Kako se navodi, Sorosova Fondacija podržava neke od civilnih grupa koje je mađarski premijer Viktor Orban označio, a koji je poznat po svojoj anti-migrantskoj politici.

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi