Boris Džonson
Youtube Printscreen
Boris Džonson, Foto: Youtube Printscreen

Premijer Velike Britanije Boris Džonson tražiće od kraljice da suspenduje parlament od sredine sledećeg meseca, što će ograničiti sposobnost poslanika da blokiraju Bregzit bez sporazuma, javlja "Juronjuz".

Prema vladinom planu, parlament će biti suspendovan od 9. septembra do 14. oktobra. Opozicija ovaj potez smatra pokušajem Džonsona da ograniči i umanji mogućnost da parlament spreči Veliku Britaniju da 31. oktobra napusti EU bez sporazuma, piše "Skaj njuz".

Opozicija se inače oštro protivi mogućnosti izlasaka iz evropskog bloka bez sporazuma, dok Džonson i dalje stoji pri stavu da je konačan datum izlaska iz EU 31. oktobar bilo do tada bude postignut novi sporazum ili ne.

"Džonson je diktator"

Pročitajte još:

Mogućnost suspenzije parlamenta izazvala je bes u delu britanske javnosti.

- Čin premijera kukavice koji zna za Bregzita bez sporazuma nikada neće dobiti podršku poslanika - objavila je poslanica Zelena poslanica Karolin Lukas.

- Izgleda da će Boris Džonson zatvoriti parlement da bi progurao Bregzit bez sporazuma. Ukoliko se poslanici ne udruže sledeće nedelje da ga zaustave, današnji dan ostaće zapamćen kao mračan dan u britanskoj demokratiji - napisala je na Tviteru premijrka Škotska Nikola Sterdžon.

 BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Komentari (2)

Zlotvorni Boris

28.08.2019 13:04

igra "zlovacki rulet" ...

Zvrk

28.08.2019 13:26

Kraljica ce bas tebe da poslusa.