Bajden i Putin
Ilustracija
Bajden i Putin

Ilustracija

Bajden i Putin, Foto: Ilustracija

– Tome se nadam i to očekujem. Radimo na tome – rekao je Bajden novinarima.

Američki predsednik planira da učestvuje na samitu G7 u Kornvolu u Engleskoj, koji je predviđen da se održi od 11. do 13. juna, a dan kasnije da odleti u Brisel kako bi se sastao s čelnicima Evropske unije, gde ga čeka i samit NATO 14. juna.

Američki funkcioneri bliski Beloj kući rade s ruskim kolegama na samitu Bajden–Putin u nekoj trećoj zemlji tokom prvog Bajdenovog puta u inostranstvo u ulozi predsednika SAD. Zasad još nema potvrde da li će do ovog susreta doći, ali američki mediji spekulišu da će, ako do susreta dođe, to biti najverovatnije u Beogradu. O tom samitu Objektiv je već uveliko pisao ranije, da je Beograd jedna od mogućih destinacija gde bi se prvi put susreli Bajden i Putin. U igri su još Austrija i Finska, a Beograd je prvo predložila Bela kuća, što je Kremlj zdušno podržao.

Kako navode zapadni mediji, Beograd je najprihvatljivija destinacija za susret, samo se postavlja pitanje da li će do njega doći, odnosno da obe strane pristanu da se susret odigra polovinom juna. Očigledno je da Vašington to želi, ali se čeka odgovor Moskve.

Komentari (1)

lhudi

06.05.2021 05:32

Predsednici se moraju sastati, razgovori će doprineti smanjenju tenzija, uništenjem čovečanstvo gubi sve.