tramp biblija
AP/Tanjug
tramp biblija

AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Nominacija bivšeg američkog potpredsednika Džoa Bajdena za predsedničkog kandidata Demokratske stranke zvanično je potvrđena i on će se u novembru suprotstaviti predsedniku Donaldu Trampu na izborima koji će biti obeleženi pandemijom korona virusa, ekonomskim kolapsom i socijalnim nemirima.

Bejden je prikupio 1.991 delegata na stranačkim izborima održamim u sedam saveznih država i Distriktu Kolumbija u utorak. On je prešao prag tri dana nakon izbora jer je u nekoliko država glasanje teklo sporije zbog velikob priliva glasova elektronskom poštom.

Džo Bajden

Tanjug / AP

Džo Bajden, Foto: Tanjug / AP

- Bila mi je čast da se nadmećem među najtalentovanijom grupom kandidata koje je Demokratska stranka ikada imala i ponosan sam što na izbore izlazimo kao ujedinjena partija - naveo je Bajden u saopštenju.

Osvrnuvši se na aktuelna dešavanja, Bajden je rekao da je "ovo teško vreme u američkoj istoriji" i istakao da "ljtita politika Donalda Trampa koja unosi podele" nije odgovor, prenosi AP.

SAD

Tanjug/AP

SAD, Foto: Tanjug/AP

- Naša država vapi za vođstvom. Za vođstvom koje nas može ujediniti - rekao je Bajden.

Potpredsednik SAD iz vremena Baraka Obame je efektivno lider demokrata od kada je njegov poslednji protivkandidat, senator Berni Sanders odustao od nominacije u aprilu.

Komentari (1)

Zombi lobanje

06.06.2020 08:08

Pokušaj povampirenja fosila nato-nacizma na političku scenu Amerike a fantazirajući da mogu da upravljaju svetkom politikom je izliv prepoznatljive brutalnosti i destrukcije zabašuren bučnom i zvučnom demagogijom o slobodi i pravdi... rušenje, ubijanje, haos, pljačka, otimačina, bezumlje...