"TRAMPOVA POLITIKA UNOSI NEMIR I PODELE" Zvanično je potvrđeno, Demokratska stranka donela važnu odluku!

U novembru će se sve rešiti.

tramp biblija
Foto: AP/Tanjug

Nominacija bivšeg američkog potpredsednika Džoa Bajdena za predsedničkog kandidata Demokratske stranke zvanično je potvrđena i on će se u novembru suprotstaviti predsedniku Donaldu Trampu na izborima koji će biti obeleženi pandemijom korona virusa, ekonomskim kolapsom i socijalnim nemirima.

Bejden je prikupio 1.991 delegata na stranačkim izborima održamim u sedam saveznih država i Distriktu Kolumbija u utorak. On je prešao prag tri dana nakon izbora jer je u nekoliko država glasanje teklo sporije zbog velikob priliva glasova elektronskom poštom.

Džo Bajden
Džo Bajden, Foto: Tanjug / AP

- Bila mi je čast da se nadmećem među najtalentovanijom grupom kandidata koje je Demokratska stranka ikada imala i ponosan sam što na izbore izlazimo kao ujedinjena partija - naveo je Bajden u saopštenju.

Osvrnuvši se na aktuelna dešavanja, Bajden je rekao da je "ovo teško vreme u američkoj istoriji" i istakao da "ljtita politika Donalda Trampa koja unosi podele" nije odgovor, prenosi AP.

SAD
SAD, Foto: Tanjug/AP

- Naša država vapi za vođstvom. Za vođstvom koje nas može ujediniti - rekao je Bajden.

Potpredsednik SAD iz vremena Baraka Obame je efektivno lider demokrata od kada je njegov poslednji protivkandidat, senator Berni Sanders odustao od nominacije u aprilu.

Povezane vesti

 • Korisnik: Zombi lobanje
  06/06/2020 - 08:08
  Pokušaj povampirenja fosila nato-nacizma na političku scenu Amerike a fantazirajući da mogu da upravljaju svetkom politikom je izliv prepoznatljive brutalnosti i destrukcije zabašuren bučnom i zvučnom demagogijom o slobodi i pravdi... rušenje, ubijanje, haos, pljačka, otimačina, bezumlje...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi