Policija, Turska
Profimedia.rs
Policija, Turska, Foto: Profimedia.rs

On je na svom Tviter profilu napisao da su volonter i posmatrač izbora ubijeni u jednom okrugu provincije Malatja.

Pročitajte još:

Turska novinska agencija Anadolija izvestila je danas da je jedna osoba ubijena a jedna povređena u svađi između pristalica konkurentskih kandidata na lokalnim izborima.

Karamolaolu je izjavio da je članove stranke napao rođak kandidata iz turske vladajuće Partije pravde i razvoja.

Preporučujemo i ovo:

U Turskoj se danas održavaju lokalni izbori na kojima će više od 57 miliona ljudi glasati na oko 200.000 izbornih mesta u 922 okruga. Građani će birati predstavnike u lokalnim skupštinama, kao i desetine hiljada komšijskih, odnosno seoskih administratora koji se nazivaju "muhtari".

Vladajuća stranka takmičiće se za gradonačelnička mesta u 27 gradova, nacionalisti u tri, a zajedno, kao koalicija, biće u borbi za mesta u 21 gradu.

Glavna opozicija je koalicija Nacionalna alijansa, koja se sastoji od sekularne Republikanske narodne partije i nacionalističke Dobre partije, prenosi AP.

Pro-kurdska Narodna demokratska partija, druga najveća opoziciona grupa u parlamentu, biće na čelu Kurdske izborne alijanse, sa kandidatima na jugoistoku Turske.

Predsednik Turske je ove izbore opisao kao "stvar nacionalnog preživljavanja", a tokom kampanje je govorio da će njegova jaka pozicija biti "šamar" neprijateljima Turske.

AP ocenjuje da će, u slučaju dobrog izbornog rezultata stranke, Erdogan pojačati svoju kontrolu nad predsedništvom, parlamentom i lokalnim samoupravama.