ZAUSTAVLJEN VOZ NA GRANICI IZMEĐU ITALIJE U AUSTRIJE Sumnja se da su unutra dva lica inficirana koronavirusom

Na granici između Italije i Austrije, na Breneru, večeras je zaustavljen voz zato što se u njemu nalazilo dva lica za koja se sumnja da su inficirana korona virusom

Korona virus
Korona virus, Foto: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije saopštilo je da su Italijanske železnice (FS) informisale Austrijske železnice (OeBB) o tome da se u vozu "Eurositi 86" nalaze dva putnika sa simptomima visoke temperature.

- Nadležne opštinske vlasti Inzbruka brzom reakcijom su sprečile ulazak voza u Austriju - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.

Dalji postupak, kako se navodi, trenutno se koordinira sa italijanskim vlastima. Voz je putovao iz Venecije u Minhen.

Nakon što su u Italiji tri osobe umrle i 153 inficirane korona virusom, u Austriji ističu da se razvoj u susednoj zemlji prati veoma ozbiljno.

Nehamer i ministar zdravlja Rudolf Anšober još tokom dana istakli su da je Austrija u potpunosti pripremljene za slučaj pojave korona virusa.

- Ne postoji razlog za paniku - istakao je Anšober.

Nehamer je kazao da je Austrija spremna, u osnovi, da brzo preduzme mere zatvaranja granica.

- U roku od par minuta, to jest jednog sata, mogli bi postaviti granične kontrole - poručio je šef Savezne kriminalističke službe Franc Lang, dodajući da sve zavisi od toga koja mera, pre svega zdavstvene prirode, treba da se sprovede

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi