Džihad
Facebook printescreen
Džihad

Facebook printescreen

Džihad, Foto: Facebook printescreen

"U kalifatu nema udovica" - ova izreka je bila prilično popularna unutar Islamske države, terorističke organizacije koja je bila aktivna u Sirijskoj arapskoj republici (SAR) i Iraku. To je značilo da su se bivše supruge poginulih boraca automatski ponovo udavale za njihove partnere u zločinu.

Opkolili tursku vojnu osmatračnicu! Turci spustili zastavu, ćute kao miševi! Nešto se opasno kuva! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Alo/AMN/V.M. DATUM I VREME: 26.08.2019. 11:23 Tenzije su velike. Ruska vojska, Foto: Printscreen/Youtube * Pre desetak dana je oslobođen ključni grad Kan Šejkun * Tzv. džep koji su kontrolisali džihadisti Džaiš al Ize sada je u potpunosti oslobođen * Od tog "džepa" ostala je jedino turska vojna osmatračnica nadomak gradića Moreka Ruska vojna policija rasporedila je svoje snage u područje oko turske osmatračnice na severu Hame.

Žene ISIS-a uključuju sve one koji su se na ovaj ili onaj način pridružile krvavim događajima poslednjih godina koji su pokrenuli džihadisti u Siriji, Iraku i drugim lokacijama. One su supruge, sledbenice, a ponekad i saučesnice boraca koji su bili uključeni u razne aktivnosti, uključujući i vojne. U stvarnosti je teško tačno proceniti njihov broj piše Jurij Zinin za NEO.

Pročitajte još:

Prema podacima arapskog lista, 1.735 brakova između sirijskih žena i stranih boraca zabeleženo je upravo u periodu od 2013. do 2014. godine i više od 1.100 dece rođeno je iz takvih zajednica. Takve statistike nisu relevantne samo za ISIS, već i za čitav niz terorističkih organizacija. Deo ovih žena se dobrovoljno udavao za borce, dok su druge bile prisiljene na to.

Činjenice govore da je većina ovih žena bila žrtva okruženja bezakonja koje su stvorili borci ili, ponekad, očajničke okolnosti. Žene su takođe bile uvlačene u Islamsku državu mrežu velikodušnim obećanjima ili zavođenjem ekstremističkim idejama.

Jedan platio i častio, a drugi se isprepadao na smrt?! Naočare za sunce mnogo toga sakrile! (VIDEO)

AUTOR: Alo/V.M. DATUM I VREME: 27.08.2019. 22:12 - 27.08.2019. 22:17 Šmekerski potez Putina. Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, Foto: Printscreen/Youtube Ruski predsednik Vladimir Putin i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan posetili su danas međunarodni aeromiting nadomak Moskve MAKS 2019. Tom prilikom oni su razgovarali o nastavku vojno-političke saradnje između dve zemlje.

Međutim, postoje i žene koje su namerno sarađivale sa ovim terorističkim grupama. Dve britanske bliznakinje, poreklom iz Somalije, udale su za borce i izjavile da žele da se bore za ovu grupu do smrti.

Na Bliskom Istoku otvaraju se diskusije o tome koga bi trebalo smatrati članom Daeša, o njihovim pravima i budućnosti. Diskusije koje uključuju rehabilitaciju ovih žena i dece.

Putin zdrav i jak kao dren! Otkrivene tajne "večne mladosti" ruskog predsednika!

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 27.08.2019. 20:58 Mnogi profesionalni sportisti mu zavide na kondiciji i stilu života. Foto: Tanjug/AP Dug san, pravilna ishrana, odricanje od alkohola, sport, kao i stil odevanja, pomažu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da uvek bude u formi, piše španski list „El mundo", a prenosi „RT".

Prema podacima koje su dostavile iračke vlasti, u zatvorima je u junu ove godine bilo više od 1.000 dece Daeša, starosti od jedne do 16 godina. Pokrenute su istrage uloga roditelja ove dece i stepena njihove odgovornosti za bilo kakve terorističke aktivnosti.

Iako je Daeš vojno poražen, borba protiv njegove još uvek postojeće ideologije i privlačnosti njegovih moralnih i etičkih principa i dalje je aktuelan izazov.

BONUS VIDEO: Snajperista američkih Foka upucao vozača mercedesa