Nebo
Printscreen/Twitter/Chibi_Hana19
Nebo, Foto: Printscreen/Twitter/Chibi_Hana19

* Tajfun Hagabis je kategorije 5 i smatra se jednim od najopasnihih oluja koje su pogodile Japan u poslednjih 50 godina

* U naletu tajfuna Hagabis u Japanu poginulo je 70 osoba, a još 15 se vodi kao nestalo

* Više od 200.000 spasilaca učestvuje u potrazi za preživelima, aktivirana su klizišta, a tajfun je u subotu zahvatio oblast južno od Tokija

U trenucima kada se Japan spremao za stravičan tajfun, društvene mreže preplavile su fotografije neba iznad te zemlje - prelepe ljubičaste boje. Predivan prizor, ali opasan, jer znači da je katastrofa blizu.

Tajfun Hagabis je kategorije 5 i smatra se jednim od najopasnijih oluja koje su pogodile Japan u poslednjih 50 godina.

Pročitajte još:

 

Fenomen ljubičastog neba se zove rasejanje. Javlja se kada molekuli i male čestice u atmosferi utiču na smer svetlosti, uzorkujući na to da se raspriši.

Kako jake oluje i kiša ispiraju veće čestice, koje apsorbuju više svetlosti i ravnomernije rasipaju talasne dužine, rezulzat su boje neba koje su intenzivnije.

Luka Milinović iz Kikinde je juče napunio 98 godina. Njegov recept za dugovečnost je zlata vredan! (FOTO)

AUTOR: M.O./ M.I. DATUM I VREME: 15.10.2019. 07:35 - 15.10.2019. 07:49 Deda Luku Milinovića iz Novih Kozaraca kod Kikinde život nije mazio, a vedar duh i dobro raspoloženje mu ne manjkaju ni u poznim godinama. Luka Milinović, Foto: Miroslava Obadić Dostići duboku starost i pritom biti relativno zdrav telesno i umno san je mnogih, ali ta čast pripadne samo retkim srećnicima.

Bonus video

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!