Nasilje, tuča
Shutterstock
Nasilje, tuča

Shutterstock

Nasilje, tuča, Foto: Shutterstock

Kako navodi "Krone", trojica vršnjaka tukla su i davila učenika trećeg razreda dok nije izgubio svest, a roditelji dečaka optužuju školsku administraciju da je "sistematski gledala na drugu stranu" i ignorisala problem.

Prema pisanju austrijskih medija, incident se dogodio krajem marta tokom časa, kada su tri dečaka tukla i gušila vršnjaka i to navodno ispred nastavnika. Kako prenosi "Heute", pedagog je navodno "obuzdao" dečake koji su napali školskog druga, a ostali đaci pritrčali su u odbranu 9-godišnjeg učenika.

Majka napadnutog dečaka zgrožena je ovim incidentom, a prema pisanju portala "Kron", ona nije bila odmah obaveštena o tome šta se desilo njenom sinu.

- Oko podneva su mi rekli za incident. Moj sin je bio na smrt preplašen, a ja nisam mogla da budem tamo za njega - kazala je rezignirana majka.

"Krone" navodi da "vođa" dolazi iz porodice koja je migrirala u Austriju, te je prema tvrdnjama tamošnjih medija već bio predmet istrage. Naime, postoje tvrdnje da je dečak "iznova i iznova govorio da će ubiti sebe ili druge, te da je pretio da će da digne školu u vazduh".

Majka dečaka kazala je da se lično u nekoliko navrata žalila Direktoratu obrazovanja, a ta ustanova je saopštila da je pokrenula "odgovarajuće procedure". Kako navode austrijski mediji, biće angažovani pedagog i školski psiholog kako bi osigurali "mirnu atmosferu, bez nasilja i straha".


Kako saznaju lokalni mediji, dečaci su suspendovani. Vođa nasilnika će moći u školu tek od 23. aprila, dok će njegovi "pomagači" moći od sledećeg ponedeljka ponovo da prisustvuju nastavi.

U međuvremenu je i policija pokrenula istragu u vezi ovog incidenta.

PROČITAJTE JOŠ: