Sinaj, nafta, Egipat
Profimedia
Sinaj, nafta, Egipat

Profimedia

Sinaj, nafta, Egipat, Foto: Profimedia

 

Napore Donalda Trampa da Nikolasa Madura, predsednika Venecuele, skloni sa vlasti tako što sankcioniše one koji kupuju Madurovu naftu ruši ni manje ni više nego jedan Srbin!

Dragoslav Ilić, koji posluje u Panami, navodno je iskoristio povlačenje američkih kompanija i u poslednjih pet meseci, otkako je Vašington uveo sankcije naftnom sektoru Venecuele, uspešno trguje sa Madurovim crnim zlatom. Do sada je sklopio poslove vredne gotovo 130 miliona dolara, a naftu uglavnom izvozi u Aziju.

Venecuela

Tanjug/AP

 

 

Američki „Blumberg“ piše da je Ilić nepoznat svima u „svetu nafte“ i navode da je ovaj Srbin svojevremeno punio stupce argentinskih novina kada je optužen da je umešan u krijumčarenje droge u vinskim bocama iz Kolumbije u Evropu.

Nikolas Maduro

EPA/Miraflores Press Handout

 

 

Ilić je u međuvremenu oslobođen optužbi. Isto tako, „Blumberg“ navodi i da je Srbin bogatstvo stekao držeći kockarnice i da je 1997. godine proveo skoro pet godina u zatvoru u Holandiji zbog pripreme i pokušaja ubistva.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Sam Ilić nije želeo da komentariše svoje poslove sa Venecuelom.

Podsetimo, SAD su u januaru ove godine uvele sankcije naftnom sektoru Venecuele i blokirale čitavu imovinu venecuelanske kompanije PDVSA u iznosu od sedam milijardi dolara.

Maduro navodno od tada zaradu od prodaje nafte usmerava kroz ruski „Rosnjeft“.